Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Sveiko maisto paslaptys sugulė į pačių kurtas knygeles
 

Sveiko maisto paslaptys sugulė į pačių kurtas knygeles

2014-12-16
Susijusios temos: Kūrybingumas Vaiko sveikata
Sveiko maisto paslaptys sugulė į pačių kurtas knygeles
Vilija BULEVIČIENĖ, direktorės pavaduotoja ugdymui,
Lina BLAŽAITIENĖ, vyresnioji auklėtoja,
Daiva BURDULIENĖ, priešmokyklinio ugdymo pedagogė,
Vilkaviškio vaikų lopšelis-darželis „Pasaka”
Lapkričio pradžioje Vilkaviškio Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko Vilkaviškio vaikų lopšelio-darželio „Pasaka“ pedagogų inicijuoto respublikinio projekto „Sveiko maisto paslaptys“, skirto Europos sveikos mitybos dienai, metu vaikų, auklėtojų ir tėvelių sukurtų knygelių paroda.
Ko reikia, kad vaikas augtų žvalus ir sveikas? Atrodytų, ne tiek ir daug: fizinio aktyvumo, gryno oro ir įvairaus bei sveiko maisto. Ikimokykliniame amžiuje vaikai sparčiai vystosi, auga jų noras būti savarankiškiems ir patiems priimti sprendimus. Šiame amžiuje formuojasi vaiko maitinimosi įpročiai, mitybos nuostatos. Už vaiko sveikatą, jo visavertį augimą yra atsakingi žmonės, esantys jo artimiausioje aplinkoje – tėvai ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogai. Šiandien ypač aktualu, kad vaikai suvoktų sveikatos ir sveikos gyvensenos svarbą, išsiugdytų tinkamą elgseną, įgytų žinių apie sveikatos tausojimą ir stiprinimą. Juk sveikata priklauso ne tik nuo genetinių veiksnių, bet ir nuo sveikos gyvensenos įgūdžių.
 
Lapkričio pradžioje Vilkaviškio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko Vilkaviškio vaikų lopšelio-darželio „Pasaka“ pedagogų inicijuoto respublikinio projekto „Sveiko maisto paslaptys“, skirto Europos sveikos mitybos dienai, metu vaikų, auklėtojų ir tėvelių (globėjų, rūpintojų) sukurtų knygelių paroda.
 
Šiuo projektu mes siekėme skleisti sveikos gyvensenos principus bendruomenėje, įgyti kuo daugiau žinių apie sveiką mitybą, puoselėti sveikos vaikų mitybos įpročius, lavinti kūrybingumą, smalsumą, norą kurti patiems, aktyviai dalyvauti projekte. Džiugu, kad dalyvauti projekte ir pasidalyti gerąja patirtimi panoro net dvidešimties ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogai, vaikai, tėvai (iš jų net devyni šalies lopšeliai-darželiai ,,Pasaka“ir dvylika Vilkaviškio r. ikimokyklinio ugdymo įstaigų). Nustebino projekto dalyvių išradingumas, sumanumas, vaizduotė. Sulaukėme net 80 pačių pagamintų originalių medinių, austų, megztų įvairių spalvų, formų ir dydžių knygelių! Pati didžiausia knygelė buvo 58 cm, o pati mažiausia – 5 cm aukščio.
 
Pasigrožėti visų projekto dalyvių sukurtomis knygelėmis ir pasisemti idėjų buvo galima mūsų įstaigos galerijoje, kurią gausiai lankė tėveliai, kitų rajono ugdymo įstaigų darbuotojai. Plačiau apie projektą galima paskaityti ir peržvelgti nuotraukas mūsų įstaigos internetinėje svetainėje www.vilkaviskiopasaka.lt .
 
Mūsų sukurtomis sveikos mitybos receptų knygelėmis pradžiuginome mažuosius ligoniukus, šiuo metu besigydančius Vilkaviškio vaikų ligų skyriuje.
 
Sutikime, kad mūsų vaikai – patys svarbiausi žmonės! Mums svarbu, kad jie būtų sveiki ir laimingi. Tad visi kartu siekime bendro tikslo!