Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Viečiūnų vaikų lopšelio-darželio „Linelis“ ugdytiniai sulaukė parskrendant sparnuotųjų draugų
 

Viečiūnų vaikų lopšelio-darželio „Linelis“ ugdytiniai sulaukė parskrendant sparnuotųjų draugų

2012-03-29
Viečiūnų vaikų lopšelio-darželio „Linelis“ ugdytiniai sulaukė parskrendant sparnuotųjų draugų
Angelė Tamkevičienė,
Druskininkų sav. Viečiūnų vaikų lopšelio-darželio „Linelis” priešmokyklinio ugdymo pedagogė
Nors po baltais gandro rūbais vaikai atpažino auklėtoja Birutę, bet džiaugsmo ir įspūdžių dėl to nė kiek mažiau nebuvo.
Išviję iš kiemo žiemą, Viečiūnų vaikų lopšelio-darželio „Linelis“ ugdytiniai sulaukė parskrendant sparnuotųjų draugų, paukščių. Mažieji klausė virš laukų čyruojančių vieversių, dairėsi virš kemsynų pempių, sveikino į inkilus sugrįžusius varnėnus, žvalgėsi į dangų, ar nepamatys gandrų, mat jie žino, kad kovo 25-oji - gandro sugrįžimo diena.
 
Kaip ir kiekvienais metais , šiuo laiku, „Linelio“ ugdytiniai sulaukė neįprasto svečio. Aukštai keldamas kojas, kalendamas snapu, vaikučius aplankė gandras. Jis papasakojo vaikams, iš kur parkeliavo, kaip gimto krašto pasiilgo, ką reiški , kai pirmą kartą pamatai gandrą lekiantį, stovintį, tupintį, kodėl jo uodega, sparnai juodi, kodėl sakoma, kad gandras pavakarius parneša, kaip Dzūkijoje gandrą vadina ir daug įdomių kitų dalykų.
 
Padainavę gandrui dzūkiškų erzinimų, vaikai gavo pavakarių – skanių bandelių ir laišką savo tėveliams su palinkėjimu vienas kitą mylėti ir pažadu vaikams broliuką ar sesutę atnešti. Nors po baltais gandro rūbais vaikai atpažino auklėtoja Birutę, bet džiaugsmo ir įspūdžių dėl to nė kiek mažiau nebuvo.