Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Rajoninė viktorina „Žemė – mano namai“
 

Rajoninė viktorina „Žemė – mano namai“

2015-04-07
Rajoninė viktorina „Žemė – mano namai“
Violeta SKODIENĖ ir Lina KORSAKIENĖ, pradinių klasių mokytojos metodininkės
Jonavos mokykla-darželis „Bitutė“
Kol komisijos narės vertino komandų atliktas užduotis, mokiniai paruošė pasižadėjimus upei ir ežerui, žolei ir gėlei, paukščiui, medžiui, žvėreliui. 
Balandžio 4 d. Jonavos mokykloje-darželyje „Bitutė“  įvyko 3-4 klasių viktorina „Žemė – mano namai“.  Tai pernai įvykusios viktorinos „Žemės planeta – mano namai“ tęsinys. Į ją sugužėjo septynios komandos iš Jonavos rajono mokyklų.
 
Renginio vedantieji pasveikino susirinkusius Žemės mylėtojus eilėraščiais ir dainomis, o sekdami pasaką „Juodoji tetulė“ visiems priminė, kad mūsų Žemė visus maitina ir nešioja. Mūsų Žemė yra vienintelė Saulės sistemos planeta, kurioje yra gyvybė. Be jos nebūtų ir mūsų.
 
Viktorinai užduotis paruošė ir ją organizavo Jonavos mokyklos-darželio „Bitutė“ pradinio ugdymo mokytojos metodininkės Violeta Skodienė ir Lina Korsakienė. Kol komisijos narės vertino komandų atliktas užduotis, mokiniai paruošė pasižadėjimus upei ir ežerui, žolei ir gėlei, paukščiui, medžiui, žvėreliui. Visos viktorinoje dalyvavusios komandos buvo apdovanotos mokyklos-darželio „Bitutė“  padėkos raštais, o prizinių vietų laimėtojai gavo Jonavos suaugusiųjų švietimo centro padėkos raštus.
 
Po renginio mokiniai skirstėsi puikiai nusiteikę ir dar kartą įsitikinę, kad kiekvienas turi jaustis atsakingas už aplinkos saugojimą, aktyviai prie to prisidėti. Nelaužykime medžių, o juos sodinkime, rūšiuokime atliekas, neterškime jomis gamtos, upių, ežerų, miškų, globokime gyvūnus ir augalus, nedeginkime žolės, mylėkime ją ir saugokime.  Žemė mūsų rankose. Tik visi kartu galime išsaugoti ją ateinančioms kartoms.