Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Projektas „Rugelio kelionė“
 

Projektas „Rugelio kelionė“

2015-10-31
Projektas  „Rugelio kelionė“
Jolanta KARAŠAUSKIENĖ ir Daiva KASPERIŪNIENĖ
Kėdainių lopšelio-darželio „Pasaka“ priešmokyklinio ugdymo pedagogės
Norėdamos supažindinti vaikus kaip ir kokią duoną kepė mūsų senoliai, pedagogės kartu su vaikais suminkė duonos kepaliuką ir jį iškepė. 
Kėdainių lopšelio-darželio „Pasaka“ priešmokyklinio ugdymo grupių „Drugeliai“ ir „Varpeliai“ ugdytiniai bei pedagogės spalio mėnesį vykdė ugdymo projektą „Rugelio kelionė“.
 
Projektas prasidėjo Kėdainių krašto muziejuje, kuriame vaikai ir pedagogės dalyvavo edukacinėje programoje „Rugio kelias“. Jos metu susipažinome su žemdirbystės įrankiais, „rugio keliu” nuo lauko iki stalo. Norėdamos supažindinti vaikus kaip ir kokią duoną kepė mūsų senoliai, pedagogės kartu su vaikais minkė duoną ir ją kepė.
 
Siekdamos plėtoti vaikų socialinius įgūdžius ir savarankiškumą, surengėme ekskursiją į Kėdainių prekybos centrą . Čia vaikai susipažino su duonos, pyragų rūšimis, patys išsirinko bandelę ir ja vaišinosi.
 
Projekto metu apsilankėme Kėdainių senamiesčio kepyklėlės edukacinėje programoje „Sausainių kepimas ir dekoravimas“.
 
Projektą baigėme švente „Duonutė – mūsų motutė“, kurios metu vaikai drauge su tėveliais žaidė lietuvių liaudies ratelius, dainavo lietuvių liaudies dainas apie duoną, minė mįsles, sekė pasakas be galo, prisiminė patarles apie duoną ir vaišinosi sumuštiniais su juoda duonele. 
 
Daugiau apie Kėdainių lopšelį-darželį „Pasaka“: