Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Paminėta Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena
 

Paminėta Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena

2014-12-09
Paminėta Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena
Vida KSENZOVIENĖ, meninio ugdymo pedagogė
Ignalinos „Šaltinėlio“mokykla
Gruodžio 3 d.  minima Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Ji paminėta ir Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos dienos socialinės globos skyriuje. 
Gruodžio 3 d. minima Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Ji paminėta ir Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos dienos socialinės globos skyriuje. Šia proga sulaukėme svečių, kuriuos sveikino Ignalinos rajono mero pavaduotojas Gintautas Kindurys, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė, „Šaltinėlio“mokyklos direktorė Alytė Zakarauskienė. Pastarosios kalba daugelį sujaudino ir privertė susimąstyti apie vaikų su negalia gyvenimą, mūsų atsakomybę už jų gyvenimo kokybę.
 
„Šaltinėlio“ mokyklos  „Skruzdėliukų“ grupės vaikai ir jų auklėtoja Janina Čiplienė atvyko parengę programą ir nešini savo pačių rankomis pagamintomis dovanomis. Koncertinę programą parengė ir vaikai iš Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos lydimi mokytojos Aldonos Čeponienės. Jie atliko kūrinius akordeonu ir gitara. Vaikai su negalia rodė savo draugams dainavo, šoko, deklamavo eiles. Šiltas buvimas kartu, išsakyti prasmingi žodžiai, rodė, kad nesame abejingi,  kad mums rūpi kaip gyvena negalią turintys vaikai.
 
Mūsų įstaigoje ypatingas dėmesys skiriamas vaikų su negalia socializacijai, integracijai į sveikų vaikų kolektyvą ir visuomenę. Bendros pramogos, šventės, vakaronės, žaidybinė ir ugdomoji veikla padeda neįgaliems vaikams ir jų tėvams stiprinti pasitikėjimą savimi, parodo, kad visi vaikai ir tėvai įstaigoje laukiami, o mes stengiamės padėti jiems pažinti save.
 
Atsižvelgdami į vaikų fizinę bei psichinę negalią, kiekvienam jų sudarome individualias ugdymo programas.  „Šaltinėlio“ mokyklos  vaikai su negalia gyvena visavertį gyvenimą, yra ne tik skaniai maitinami, bet ir turi visas sąlygas ugdytis. Siekiame laiku atpažinti individualius vaikų gebėjimus ir juos sistemingai ugdyti, o teikdami kompleksinę pagalbą vaikams kuriame visavertį ir laimingą gyvenimą.
 
Džiugu, kad „Šaltinėlio“ mokyklos direktorė ir visa bendruomenė dienos socialinės globos skyrių lankantiems ypatingiems vaikams skiria ypatingą dėmesį: čia jiems sudarytos sąlygos lavėti, mokytis, turiningai leisti laiką, o svarbiausia – vaikai rengiami integruotis į visuomenę.
 
Pedagogai ir atvykę svečiai džiaugėsi, kad nors daliai likimo nuskriaustų vaikų ir jų tėvų gali palengvinti ir praskaidrinti kasdienį gyvenimą.