Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Kalėdų eglutės šventė Šakių „Berželio" mokykloje
 

Kalėdų eglutės šventė Šakių „Berželio" mokykloje

2014-12-23
Kalėdų eglutės šventė Šakių „Berželio" mokykloje
Raimonda ŽEMAITIENĖ, auklėtoja
Šakių „Berželio" mokykla
Šakių „Berželio" mokyklos pedagogai jau keletą metų ieško sprendimų, norėdami pakeisti įsisenėjusias Kalėdų eglutės šventimo darželyje tradicijas. Norime šventę organizuoti taip, kad vaikai patirtų džiaugsmą, laimę, laisvę, pakylėjimą.
Šakių „Berželio“ mokyklos bendruomenė jau keletą metų ieško sprendimų kaip keisti įsisenėjusias kalėdinės eglutės šventės tradicijas. Norime šventę organizuoti taip, kad vaikai patirtų džiaugsmą, laimę, laisvę, pakylėjimą, o ne susikaustymą. Siekiame, kad ši šventė džiugintų visus įstaigos bendruomenės narius. Tėvų įtraukimas į bendrą veiklą duoda daug geresnius rezultatus. Aktyvūs, įsiliejantys į bendrą veiklą tėvai – tai ir džiaugsmingi, pasitikintys, tobulėjantys vaikai.
 
Šiais metais šventę organizavome darželio kieme. Vaikai, tėvai, artimieji, pedagogai, įstaigos darbuotojai susirinko pasipuošę nykštukų kepurėmis, o vaikai rankose laikė pačių gamintus žibintus. Darželio teritorija sužibo žibintų švieselėmis ir šventė prasidėjo. Nykštukai Polis ir Tilis kvietė vaikus šokti ir dainuoti, o tėvus prisijungti ir kartu džiaugtis stebuklo laukimu.
 
Skambant varpeliams į kiemą įriedėjo žirgu kinkyta karieta, o joje sėdėjo Kalėdų Senelis. Vaikai šoko, dainavo su Kalėdų Seneliu. Sutemoms jau laižant dangų Senelis išdalino grupių auklėtojoms po laišką su nuoroda, kur ieškoti dovanų maišo. Kad temstant kengviau rastume dovanas, prie kiekvieno maišo buvo įžiebti dideli žibintai. Vaikai keliavo nurodytu maršrutu, o radę dovanas grįžo į grupes.
 
Šventė puikiai pavyko. Kitą dieną į darželį susirinko sveiki ir laimingi vaikai, o darželio kieme vis dar švietė žibintai, skleisdami šviesą ir jaukumą.