Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Jonavos vaikų lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ švenčiama Šviesos diena
 

Jonavos vaikų lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ švenčiama Šviesos diena

2014-12-17
Jonavos vaikų lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ švenčiama Šviesos diena
Jurgita PETRONYTĖ, direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Jonavos vaikų lopšelis-darželis „Žilvitis“
Jonavos vaikų lopšelis-darželis „Žilvitis“ jau penkiolika metų į ugdomąjį procesą įtraukia etnines lietuvių liaudies tradicijas ir papročius. Savo ugdymo metus deriname prie senųjų kalendorinių švenčių.
Viena šviesiausių advento dienų yra gruodžio 13-oji –  šv. Liucijos vardadienis, dar vadinama Šviesos diena. Tradiciškai šią dieną kiekvienoje grupėje, salėje sumirga daugybė žvakių liepsnelių. Į bendrą ratą visus ugdytinius sukvietė vaikų folkloro ansamblis „Malūnėlis“. Žaisdami su vaikais prisiminėme senąsias advento tradicijas ir papročius, išbandėme žaidimus, ratelius. Šį vakarą mus aplankė šviesos mergelė Gabija.
 
Vakare apie Šviesos dienos tradicijas ir papročius išgirdo ir mūsų ugdytinių tėveliai. Šį šviesų vakarą jie grožėjosi ne tik vaikų dainomis, žaidimais, rateliais, bet ir Jonavos rajono Čičinų kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos „Kraitė“ pasirodymu. Tiek vaikai, tiek jų tėveliai susidomėję klausėsi sutartinių, linksmai pritarė trankiai polkutei ar lingavo romantiško romanso ritmu.