Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Didelė ir darni šeima Telšių lopšelyje-darželyje „Eglutė“
 

Didelė ir darni šeima Telšių lopšelyje-darželyje „Eglutė“

2013-01-14
Didelė ir darni šeima Telšių lopšelyje-darželyje „Eglutė“
Rasa Dagienė,
Jurgita Nagienė,
Telšių lopšelio-darželio „Eglutė“ priešmokyklinės „Kiškučių“ grupės auklėtojos
Tokios bendros išvykos su tėveliais vaikui pats nuostabiausias dalykas, nes jis gali pabūti kitoje aplinkoje kartu su grupės draugais, auklėtojomis ir tėvais.
Tėvų ir pedagogų bendradarbiavime būtina vadovautis pagrindiniu principu, kad viskas, kas daroma, daroma vaikų labui. Tad Telšių lopšelyje-darželyje „Eglutė“ tėveliai yra nuolat skatinami aktyviai dalyvauti įstaigos gyvenime. Stengiamės veiklą organizuoti taip, kad ji būtų maloni ir mums, ir šeimai. Norėtume pasidalinti patirtimi apie vieną iš efektyvių bendravimo ir bendradarbiavimo su šeima būdų-išvykos.
 
Buvusiojoje „Pelėdžiukų“, o šiemet priešmokyklinėje „Kiškučių“ grupėje jau tapo tradicija-išvykos į gamtą kiekvieną pavasarį. Į jas kviečiami visi šeimos nariai, tai ne tik puikus būdas patyrinėti aplinką, bet ir galimybė kaupti socialinę, fizinę ir pažintinę patirtį, susipažinti su šeima bei įtraukti ją į vaiko ugdymo procesą. Gamtoje su tėveliais ir jų vaikučiais atrandame daug smagių pramogų: rungtyniaujame estafetėse, žaidžiame įvairiausius žaidimus, piešiame ant gamtinės medžiagos (akmenuku, medžio atraižų), žvejojame, kepame dešreles ir t.t.
 
Šiais metais taip pat surengėme Kalėdinę išvyką į sodybą „Pas tėvukus“ prie Platelių Plungės rajone. Šią šventę padėjo suorganizuoti Žemaitijos kolegijos Telšių fakulteto kaimo turizmo vadybos studijų programos 3 kurso studentai: Romas, Sandra, Simona, Raimonda, Aušra ir mūsų grupės auklėtinio Žygimanto mama V. Sungailienė, kaip šios kolegijos specializacijos praktikos vadovė.
 
Šventę pradėjo į mūsų grupę atklydusios dvi nykštukės, kurios pakvietė vaikučius į nuotykių kupiną kelionę. Kelionės metu vaikai minė mįsles, dainavo, deklamavo eilėraštukus, už tai nykštukės vaikams dalino prizus. Pakeliui į sodybą miške sutikome dar vieną nykštuką ir zuikį su vaišėmis.
 
Sodyboje mūsų laukė įvairios užduotys: rašėme ir ant eglutės kabinome savo norus, dėliojome pačių studentų darytas dėliones, klaidžiojome sniego tuneliais ieškodami Kalėdų Senelio, kurį radome ramiai sau bežvejojantį. Senelis visus svečius nustebino spalvingais fejerverkais ir pakvietė visus į savo Kalėdų Senelio namelį, kur tęsėsi linksmybės: dainelės, šokiai, žaidimai, eilėraščių deklamavimas, dovanų dalinimas ir vaišės.
 
Tokios bendros išvykos su tėveliais vaikui pats nuostabiausias dalykas, nes jis gali pabūti kitoje aplinkoje kartu su grupės draugais, auklėtojomis ir tėvais. Bendra veikla suartina ir tėvus, ir vaikus, kelia tėvų autoritetą, gali būti įveikiamos kliūtys ir nutiesiami prasmingi tiltai tarp namų ir darželio.