Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Dalijimosi patirtimi diena
 

Dalijimosi patirtimi diena

2015-04-01
Jūratė Kiseliauskienė
Vilkaviškio r. Alvito pagrindinės mokykla Ikimokyklinis skyrius
Raktas į kūrybingumą – tai noras kažką bandyti, rizikuoti ir pažiūrėti, kas bus.(Suakti Gawain) 
2013 metų vasario mėnesio 27-osios dienos rytą Alvito pagrindinės mokyklos ikimokykliniame skyriuje vyravo sujudimas ir šurmulys. Esame nedidelis kaimo vietovės darželis, tad mums retai tenka priimti tiek daug svečių iš visų Vilkaviškio r. ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir net iš Kauno r. Karmėlavos vaikų lopšelio-darželio „Žilvitis“.
 
Ši diena pagal Vilkaviškio r. ikimokyklinio ugdymo įstaigų metodinio būrelio veiklos planą buvo pavadinta Alvito pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ir Karmėlavos vaikų lopšelio-darželio pedagogų gerosios patirties sklaidos diena. Tema labai svarbi ir aktuali: „Įvairių technologijų naudojimas vaikų kūrybiškumui ugdyti“, juk iš kūrybiško vaiko išauga kūrybinga asmenybė.
 
Įvairių įstaigų pedagogus pasveikino Alvito pagrindinės mokyklos ikimokyklinukai, kurie pasekė legendą apie Alvitą ir sudainavo dainą apie Šaltyšių. Vėliau aš skaičiau pranešimą ir demonstravau skaidres, kartu su Karmėlavos vaikų lopšelio-darželio auklėtoja metodininke J. Degutiene. Svečiai buvo pakviesti pasidairyti po įstaigą ir jiems pasiūlyta patiems pabandyti kelis įdomesnius būdus, panaudojant įvairias technologijas, kūrybiškumui ugdyti, kuriuos parodė vyresnioji auklėtoja R. Mockevičienė.
 
Tokios pedagogų gerosios patirties sklaidos dienos labai reikalingos ir naudingos, jų metu pasidalinama turima patirtimi, žiniomis.