Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai „Comenius“ projekto „Ugdymas per integruotų projektų kūrimą ir įgyvendinimą“ partnerių susitikimas Turkijoje
 

„Comenius“ projekto „Ugdymas per integruotų projektų kūrimą ir įgyvendinimą“ partnerių susitikimas Turkijoje

2015-05-11
„Comenius“ projekto „Ugdymas per integruotų projektų kūrimą ir įgyvendinimą“ partnerių susitikimas Turkijoje
Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ informacija
Projekto dalyviai analizavo savo nacionalinių švietimo sistemų ypatumus, panašumus, skirtumus bei akcentavo skirtingų mokslo institucijų bendradarbiavimo svarbą, kuriant inovacines aukštos kokybės ugdymo ir ugdymosi praktikas, skatinančias modernizuoti ir taikyti naujoves ugdymo turinyje.
2014 m. kovo 31 – balandžio 4 dienomis įvyko šeštasis Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projekto „Ugdymas per integruotų projektų kūrimą ir įgyvendinimą“ (angl.“Learning through developing interdisciplinary projects”) partnerių susitikimas Turkijoje, kurio metu Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ pedagogės – metodininkė organizatorė Rita Tatariūnienė bei auklėtoja Lina Jachimavičiūtė – susitiko su projekto partneriais iš Turkijos, Bulgarijos ir Rumunijos.
 
Susitikimas prasidėjo Turkijos Giulšehir–Nevšehir ugdymo įstaigoje. Įstaigos direktorius Erhan Han, pristatė įstaigą, supažindino su ugdymo programomis, sąlygomis, vaikų pasiekimais, glaudaus bendradarbiavimo tradicijomis su vietos bendruomene, apžvelgė Turkijos švietimo sistemą. Projekto dalyviai analizavo savo nacionalinių švietimo sistemų ypatumus, panašumus, skirtumus ir akcentavo skirtingų mokslo institucijų bendradarbiavimo svarbą, kuriant inovacines aukštos kokybės ugdymo ir ugdymosi praktikas, skatinančias modernizuoti ir taikyti naujoves ugdymo turinyje.
 
Vizito metu Kauno lopšelio-darželio „Ežiukas“ pedagogės pristatė DVD filmuotą medžiagą – spektaklį „Kaip kirmėliukas ieškojo draugų“ pagal temą „Be nusistatymo“. Savo filmuotas versijas taip pat pateikė projekto partneriai. Ši projekto priemone buvo paskutinė iš keturių parengtų produktų: „Kas mes esame“ (e–knyga), „Kaip mes bendraujame“ (DVD skečai), „ Kaip, kur, kada ir su kuo mes žaidžiame“ (e–knyga) ir „Be nusistatymo“ (DVD spektaklis).
 
Susitikimo metu projekto partneriai įvertino įvykdytas projekto veiklas ir pasiektus rezultatus, atliko SSGG analizę, aptarė paskutinio partnerių susitikimo, kuris vyks 2014 m. birželio mėnesį, Bulgarijoje, darbotvarkę.
 
Penkių dienų programoje viena diena buvo skirta pažinčiai su Kapadokijos regionu: jo istorija bei UNESCO kultūros ir gamtos paveldais (Ihlara slėniu, Derinkuyu požeminiu miestu, Iurgiupu ir jo žymosiomis Temenni kalvomis).
Projekto veikla yra finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas ir finansuoja Europos Komisija. Šis pranešimas atspindi tik autorių požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.