Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Comenius dienos Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelyje-darželyje
 

Comenius dienos Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelyje-darželyje

2016-05-13
Comenius dienos Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelyje-darželyje
Božena Petrulevič, Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelio-darželio direktorė
Dalyvavimas tarptautiniuose projektuose leidžia auklėtojoms kūrybiškiau žvelgti į ugdymo procesą, praturtina naujomis idėjomis, o įgyta patirtis tikrai neliks užmaršty ir pasibaigus projektui.
Balandį ir gegužę šalies švietimo įstaigose vyko Comenius dienų renginiai, todėl ir Vilniaus r. Mickūnų vaikų lopšelio-darželio bendruomenė, aktyviai dalyvaujanti projektinėje veikloje, pristatė jau įgyvendintų projektų rezultatus ir šiuo metu įgyvendinamą Comenius daugiašalės partnerystės projektą „Kurkime mūsų pasaulį žalią ir švarų“ („Let‘s make our world more green and clean“).
 
Comenius dienų metu mūsų įstaigoje buvo surengta paroda „Mažų projektų dideli rezultatai“. Tėveliai, žvelgdami į nuotraukas, susipažino su darželyje vykdoma veikla, projektų rezultatais, pamatė savo vaikus įdomioje ir kūrybiškoje aplinkoje.
 
Esame įgyvendinę keletą eTwinning projektų, vienas jų „Kalėdiniai atvirukai“ („Christmas cards exchange“). Kaip šio projekto dalyviai  vaikai Kalėdų proga visada gauna vaikų iš kitų Europos šalių kurtus kalėdinius atvirukus ir patys siunčia savo kūrybos darbelius.
 
Kitas mūsų projektas buvo susijęs su maisto ruoša. Jo rezultatas – Europos šalių valgių receptų knyga, kuria mielai naudojasi visa darželio bendruomenė.
 
Nuo praėjusių metų įgyvendiname Comenius daugiašalės partnerystės projektą „Kurkime mūsų pasaulį žalią ir švarų“ („Let‘s make our world more green and clean“); jame dalyvaudamos auklėtojos ne tik susipažįsta su kitų Europos šalių edukacinėmis sistemomis, ikimokyklinių ugdymo įstaigų veiklos ypatumais, bet ir įgyja kalbinių gebėjimų, kitų darbui būtinų įgūdžių, vertingą darbo patirtį pritaiko ir savo veiklose su vaikais.
 
Vieną šio projektų veiklų įgyvendinome gegužės 7 dieną. Tą dieną paskyrėme spalvoms. Vaikai eksperimentavo bandydami išgauti spalvas, įvairiomis proporcijomis maišė tris pagrindines spalvas: geltoną, raudoną ir mėlyną. Tada mirkė spalvoto gofruoto popieriaus pagaliukus vandenyje. Reikėjo natūraliai išgautomis priemonėmis nuspalvinti gėles ir padaryti gėlių koliažą. Vaikai su auklėtojomis karpė gėles, ruošėsi spalvinimo dienai.
 
Sulaukėme ir svečių iš Švietimo mainų paramos fondo – atvyko projekto koordinatoriai Monika Rajeckaitė ir Liutauras Ivoška. Jie taip pat neliko nuošaly, o kartu su vaikais mielai eksperimentavo, dailino gėlytes ir mielai padėjo vaikams atlikti kitas užduotis.