Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Adventinio laikotarpio projektas „Sutikime džiaugsmą“. Mažeikių lopšelio-darželio „Saulutė“.
 

Adventinio laikotarpio projektas „Sutikime džiaugsmą“. Mažeikių lopšelio-darželio „Saulutė“.

2024-01-10

Pralėkusios šventės ir adventinis laikotarpis Mažeikių lopšelio-darželio „Saulutė“ paliko itin gerus atsiminimus, kurie vaikų širdis sušildo vien išgirdus žodžius „Sutikime džiaugsmą“.

Gruodžio mėnesį „Klausučių“ grupėje pirmą kartą buvo organizuojamas grupės projektas „Sutikime džiaugsmą“, kurio pagrindinis tikslas - su vaikais atskleisti žmogaus buvimo šalia svarbą. Diskusijų su mažaisiais ugdytiniais metu buvo gvildenama vartojimo problema, siekiant išsiaiškinti daiktų prasmę ir svarbą.

Pirmiausia su vaikais buvo diskutuojama, kas yra vaikų džiaugsmas? Vaikų nuomone, tai - nauja mašinytė ar mylima lėlė, su kuria miega. Vėliau užvirė diskusija nuo vieno teiginio: „MANO DŽIAUGSMAS – TĖTIS“ ir tada žodžiai pasipylė lyg lavina: draugas, draugė, brolis, sesė, mama, senelis ir t.t. Vėliau po šios diskusijos grupėje ėmė atsirasti stebuklingi laiškai su įvairiomis užduotimis ir užuominomis, kuriuose rašoma, kad tą dieną jie sutiks džiaugsmą. Lyg raktinis žodis� visus vaikus į džiaugsmą vedė susitikimas su lopšelio mokytojomis Loreta ir Olga, kurios su dainomis ir žaislais sugrąžino į lopšelio laikus. Vėliau - rodyklių taku į pasimatymą su priešmokyklinės grupės vaikais, kur ugdytiniai susitiko su savo broliais, sesėmis ir draugais. Linksmai pažaidę vaikai� mėgavosi bendryste.

Po savaitės, užsimiršus projekto džiaugsmams, vaikai rado naują laišką, kuriame buvo parašyta, kad jie vėl sutiks netikėtą džiaugsmą. Ir tai buvo buvusi grupės draugė Ugnė, su kuria vaikai žaidė kartu.

Dar vienas džiaugsmas, vainikavęs projektą, vaikus aplankė per Kalėdinę vakaronę - tai buvimas kartu su šeima.

Pasibaigus šiai iniciatyvai grupės vaikai kiek pasikeitė – tapo vieningesni, draugiškesni vieni kitiems, prikaupė malonių įspūdžių, emocijų, suprato, kas yra tikrasis džiaugsmas. Džiaugiamės projektu, kuris palietė ne tik mūsų ugdytinių, bet ir aplinkinių žmonių širdis.