Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
 

Lietuvos rekordas

2023-12-29
Lietuvos rekordas

Alytaus lopšelio-darželio „Obelėlė“ „Ežiukų“ grupės ugdytiniai kartu su mokytoja Roma Krisiulevičiene vykdo ilgalaikį projektą „Mažoj širdelėj daug gerumo telpa“. Šis ilgalaikis projektas – tai įtraukiojo bei socialinio-emocinio principais grįsta ir kuo įvairesnius bendruomenės narius įtraukianti veikla. Ja siekiama bendro tikslo – pagerinti SUP mokinių įtrauktį. Šis projektas taip pat vykdomas ir eTwinnning erdvėje pavadinimu „A small heart can hold a lot of kindness".

Viena iš įgyvendintų projekto veiklų – Tarptautinė atvirukų paroda „Mažoj širdelėj daug gerumo telpa“, skirta Draugo dienai paminėti. Jos metu partneriai iš įvairių šalių vieni su kitais keitėsi atvirukais. Atvirukus kūrė vaikai su tėvais ir savo mokytojomis bei ugdymo pagalbos specialistais. eTwinning erdvėje šis projektas vadinasi „Friend‘s day“.

Kita projekto veikla taip pat skirta Draugo dienai. Tai tvarios Draugystės grandinėlės pynimas. Tai draugiško tarpusavio ryšio, draugystės, artumo, meilės simbolis. Nesvarbu, kad ir kokie mes esame skirtingi, vis tiek galime būti draugais.

Grandinėlę pynėme iš sukarpyto tualetinio popieriaus ritinėlių. Kadangi lopšelis-darželis „Obelėlė“ puoselėja tvarumo idėjas, mokytojos nuo mažens pratina gyventi taip, kad ateities kartos turėtų ne ką mažiau gamtos išteklių nei mes. Į šią veiklą įsitraukė ne tik lopšelio-darželio bendruomenė, bet ir kiti Alytaus Putinų mikrorajono darželiai. Grandinėlę sunėrėme laaaabai ilgą! Gal pasieksime Lietuvos rekordą? Išmatavus grandinėlę, iš jos buvo suformuota stilizuota Kalėdųeglė, o grandinėlės fragmentai panaudoti lopšelio-darželio šventinei puošybai.

IR MES PASIEKĖME LIETUVOS REKORDĄ!!!

https://www.facebook.com/100066543112171/posts/pfbid0gQAzHPMfAALNiTBeiQZXnrgCq4zDsfBzvLSXWSL4WJUrnzdYQQedGVJ3ZVCCsxDLl

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Roma Krisiulevičienė