Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų naujienos Fėjų pasakos mamai Šiaulių lopšelyje-darželyje „Žiogelis“
 

Fėjų pasakos mamai Šiaulių lopšelyje-darželyje „Žiogelis“

2015-05-06
Susijusios temos: Šeima
Fėjų pasakos mamai Šiaulių lopšelyje-darželyje „Žiogelis“
Jurgita ELZBUTIENĖ, meninio ugdymo mokytoja
Jolanta PAŽARAUSKIENĖ, judesio korekcijos mokytoja
Šiaulių lopšelis-darželis „Žiogelis“
 
„Kai švelniai pūsteli pavasario vėjelis, o iš po žiemos nedrąsiai kelia galvas pirmosios žibuoklės, kai skardžiai pragysta vyturys, o ryto rūkas miega apsikabinęs seną miesto parką, tyloje pasigirsta žingsniai – tikriausiai tai kepėjas skuba į „Skanumėlių“ kepyklėlę... Tolumoje dzingtelėja dviračio, kuriuo linksmasis parko šlavėjas skuba į darbą, skambutis...“šiais pasakos žodžiais balandžio 30 d. Šiaulių lopšelio-darželio „Žiogelis“ ugdytiniai pakvietė savo mamas į laisvalaikio ir pramogų parką „Beržynėlis“, kur vyko koncertas „Su meile Mamai“.
 
Sveikinimo žodį tarusi darželio direktorė Sigita Saviščevienė dėkojo socialiniams partneriams – Romuvos gimnazijai – už bendradarbiavimą įgarsinant renginį ir pakvietė į sceną Romuvos progimnazijos solistę Kotryną, kuri atliko dainą „Apie mamą“. Po gražios ir jausmingos dainos parkas tarsi nubudo, išsisklaidė rūkas ir parko kavinėje pasirodė Fėja Amarilė, kuri pakvietė visus pasiklausyti miuziklo „Fėjų pasakos“ (pagal to paties pavadinimo Neringos Lapinskienės muzikinę pasaką). Tada prasidėjo keisti dalykai… 
 
Trys draugės fėjos: Amarilė, Amelija ir Amadėja susitikusios po daugelio metų prisėdo prie stalelio parko kavinėje, mėgavosi arbata ir sekė pasakas visiems susirinkusiems. Pasakojimą pradėjo nuo karalaitės ir jos šventės Rožių pilyje, kurioje užmigo visus svečiai, ir princo, kuris visus pažadino. Šioje pasakoje pabudę šoko net puodai, o virėjai vos spėjo suktis šokdami kaip moka. Po smagaus šokio su samčiais fėja Amadėja sekė pasaką apie Raudonkepuraitę. Skambėjo nuotaikinga dainelė „Raudona kepurė“.
 Linksmam šokiui „Katinas su batais“ pakvietė pasaka apie gudrųjį katiną, kuris pasisiuvo sau batus ir mėgo šokti „Čia čia čia“. Prisiminus pasaką apie pupą, kuri užaugo ligi pat dangaus, suskambo dainelė „Pupų rokenrolas“. O kas nežino pasakos apie Pelenę? Tik padedant gerajai fėjos ji galėjo šokti karaliaus pilyje. Skambant nuotaikingai „Pelenės menueto“ muzikai parko fėjos nuskubėjo šokti.
Fėjos džiaugėsi puikiai praleista diena parko kavinėje ir negalėjo patikėti, kad po tiek metų nepamiršo nei vienos pasakos, vylėsi, kad pavyko nors akimirkai mamas sugrąžinti į jų vaikystę, kuomet pačios sėdėdavo mamos glėbyje ir klausydavosi tų pačių pasakų...
Skambant pabaigos dainai į parko kavinę sugužėjo visi renginio dalyviai: darželio dainavimo būrelio „Muzikos garsai“ ir ritminio judesio būrelio „Žiogeliai“ ugdytiniai su meninio ugdymo mokytoja Jurgita Elzbutiene (Fėja Amadėja), ritminio judesio būrelio vadove Lina Rače (Fėja Amelija), judesio korekcijos mokytoja Jolanta Pažarauskiene (Fėja Amarilė).
Šventės dalyviai ne tik dovanojo mamoms pačius gražiausius šokius ir dainas, bet ir patys buvo apdovanoti padėkomis, saldžiomis dovanėlėmis. Visos pasakos turi pradžią ir pabaigą, be pabaigos yra tik mamos meilė! Šiaulių lopšelis-darželis „Žiogelis“.