Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
„Raganiukės teatro“ edukacija

„Raganiukės teatro“ edukacija

2020-12-21
Susijusios temos: Edukacija
„Raganiukės teatro“ edukacija
Spektakliai ne tik linksmi ir smagūs, bet ir edukuojantys. Pasirodymai statomi pagal žinomiausių pasaulio autorių istorijas bei knygas. 
Vaikus ir tėvelius „Raganiukės“ teatras džiugina jau daugiau nei 25-erius metus! Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, „Raganiukės“ teatras buvo pirmasis Lietuvoje pradėjęs kurti ir rodyti spektaklius vaikams. Teatro įkūrėja bei ilgametė spektaklių režisierė Rita Urbonavičiūtė skiria ypatinga dėmesį spektaklio repertuaro sudarymui ir todėl iki pat šios dienos, „Raganiukės“ teatras garsėja didžiausiu spektaklių vaikams repertuaru.
 
Teatras žiūrovus pasitinka užburiančia stebuklinga aplinka, išpuošta įvairiaspalviais ornamentais, gėlėmis, lėlėmis. Knygų lentynos pilnos įvairiausių knygų, žurnalų bei žaislų. Dar net neatsidūrę pagrindinėje salėje, vaikai patenka į pasakų pasaulį, bendrauja ir susipažįsta vieni su kitais, na, o po spektaklių, dažnai pasilieka žaisti ir bendrauti su Raganiuke Niuke, klausytis jos įdomių pasakojimų.
 
„Raganiukės“ teatro spektakliai – ypatingi. Prieš prasidedant spektakliams, vaikai yra įtraukiami į edukaciją, tokiu būdu jie dar iš arčiau susipažįsta su teatru, būna supažindinami su teatro užkulisiais. Edukacijos metu, mažieji teatro draugai susipažįsta ir su pagrindiniais spektaklio veikėjais, pavyzdžiui, Raganiuke Niuke, Vaiduokliuku Baisuokliuku ar kitais, tos dienos scenos personažais. Be tradicinių spektaklių, „Raganiukės“ teatras kuria ir interaktyvius, kurių metu vaikai yra raginami eksperimentuoti, lipti į sceną, kurti bei įsijausti į vaidmenis.
 
Teatro repertuaras tinkamas ir yra pritaikytas įvairaus amžiaus vaikams. Spektakliai ne tik linksmi ir smagūs, bet ir edukuojantys. Pasirodymai statomi pagal žinomiausių pasaulio autorių, pavyzdžiui, Astridos Lindgren, Franko Baumo ar Oskaro Vaildo istorijas bei knygas. Kalėdų laikotarpiu, „Raganiukės“ teatras siūlo įvairiausias veiklas bei kalėdinius spektaklius su Kalėdų Senelio pasirodymu!
 
Taip pat, kartu su Užupio dramos teatru, „Raganiukės“ teatras yra vienas iš kelių Neformalaus scenos menų tinklo (IETM) oficialių narių Lietuvoje. „IETM - Informal European Theatre Meeting” - tai 1981 metais Italijoje įkurtas tarptautinis scenos menų tinklas, vienijantis festivalius, privačias kompanijas, teatrus, tyrimų centrus, prodiuserius, universitetus bei institucijas. 
 
„Raganiukės teatro“ inf.