Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Prasidėjo 11-asis taikomojo dizaino konkursas vaikams „Nusipiešk sau kojinytes“

Prasidėjo 11-asis taikomojo dizaino konkursas vaikams „Nusipiešk sau kojinytes“

2016-03-02
Susijusios temos: Kūrybingumas
Prasidėjo 11-asis taikomojo dizaino konkursas vaikams „Nusipiešk sau kojinytes“
Kovo 1 dieną prasidėjo kasmetinis, kelis šimtus mokyklų ir ugdymo įstaigų Lietuvoje ir užsienyje apjungiantis taikomojo dizaino konkursas „Nusipiešk sau kojinytes“ 2016. Konkurso organizatorė ir globėja UAB „Skinija“ jau antrą dešimtmetį kviečia mažus ir vyresnius vaikus išbandyti, pasimatuoti taikomojo dizaino atstovo rūbą – pasitelkus fantaziją ir vaikiškas svajones piešti kryptingai, aiškiai įsivaizduojant, kur tas piešinys bus panaudotas.
 
„Vaikų piešinių konkursas mums jau yra ir organizacinės kultūros, ir verslo dalis. Mes kasmet jo laukiame kaip vienos iš tradicinių bendrovės švenčių. Vertiname jį kaip galimybę dalytis sukauptomis žiniomis ir patirtimi, taip pat jaučiame savotišką įsipareigojimą skatinti susidomėjimą taikomuoju dizainu. Mes žinome, kad tai, kas gražu, kūrybiška ir meniška kartu gali būti ir praktiška. Didžiausias jaunųjų kūrėjų įvertinimas – pagal jų eskizus numegzti gaminiai. Beje, šios vaikiško dizaino pėdkelnės yra labai mėgstamos, visa kolekcija išperkama labai greitai“, – sako Kęstutis Rudgalvis, UAB „Skinija“ generalinis direktorius.
 
Kasmet konkurso metu UAB „Skinija“ gauna vidutiniškai apie 10 000 kojinių eskizų, kuriuos nupiešia mažiausi ir ūgtelėję vaikai bei paaugliai visoje Lietuvoje. Kojinių piešinius vaikai taip pat siunčia ir svetur gyvenantys lietuviai – Airijoje, Anglijoje, Belgijoje, Vokietijoje. Per visą konkurso istoriją „Skinija“ sulaukė daugiau nei 60 000 entuziastingų vaikų pieštų kojinių eskizų – tai yra maždaug tiek, kiek žmonių gyvena šeštame pagal dydį Lietuvos mieste Alytuje.
 
Tradiciškai pagal pagrindinių nugalėtojų eskizus numezgamos pėdkelnės vaikams, o rudenį jas jau galima įsigyti specializuotose bendrovės parduotuvėse bei didžiosiose „Maxima“ parduotuvėse.
 
Iškilmingas ir smagus 2016 m. konkurso „Nusipiešk sau kojinytes“ atidarymas vyks kovo 5 d. šeštadienį, nuo 13 val. PPC OZAS, Vilniuje. Maloniai kviečiame jaunuosius dizainerius su tėvais – renginio metu bus demonstruojamos praėjusių metų nugalėtojų kojinės, žaisime žaidimus, rinksime tos dienos geriausią dizainerį. Dalyvavimas nemokamas.
Vaikų iki 18 metų piešinių laukiama iki 2016 m. balandžio 30 d. bendrovės „Skinija“ adresu (Šilalės g. 14, LT-48315, Kaunas), kojinių eskizus konkursui taip pat galima pateikti ir internetu www.skinija.lt/konkursas
 
Gegužės mėnesį bus paskelbti 7 pagrindiniai nugalėtojai, vaikai taip pat bus apdovanojami ir 5 papildomose kategorijose: už taikomojo dizaino išmanymą,  už netikėtą kūrybinį sprendimą, už kūrybišką komandinį darbą, už aktyvų asmeninį dalyvavimą, už aktyvų komandinį dalyvavimą. Iš viso kasmet įteikiama daugiau nei 40 prizų vaikams.
 
Kontaktai papildomai informacijai:
Ramunė Balnionytė
UAB „Skinija“ konkurso „Nusipiešk sau kojinytes“ 2016 kuratorė
Tel. 8 620 20098 | El. p. ramune@eventas.lt