Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ bendruomenės socialinė dosnumo iniciatyva „ Gera dalintis“

Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ bendruomenės socialinė dosnumo iniciatyva „ Gera dalintis“

2023-10-17
Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ bendruomenės socialinė dosnumo iniciatyva  „ Gera dalintis“
 Nuvilnijo, nušurmuliavo ir nuklegėjo, lydima linksmo vaikų juoko ir susižavėjimo,  bei tėvelių aktyvaus dalyvavimo ir įsitraukimo  gerumo akcija „Gera dalintis“.  Tai jau antroji įstaigoje organizuojama gerumo iniciatyva kurioje dalyvauti šeimas pakvietė lopšelio-darželio direktorė Viktorija, įstaigos Šeimos klubas ir socialinė pedagogė metodininkė Edita. Dosnumo iniciatyva vyko  spalio 10 – 12 dienomis įstaigos Svajonių sodelyje įrengtoje pasidalijimo palapinėje.
Iniciatyvos tikslas buvo – skatinti bendruomenę kurti naujas darželio tradicijas, stiprinant darželio ir šeimos partnerystę. Visa bendruomenė, nuo pačio mažiausio iki didžiausio palaikė dalinimosi  iniciatyvą ir aktyviai joje dalyvavo, atsinešdami ir  pasidalindami su kitu tuo, kas gausiai užderėjo, prinoko, užaugo.
Pasidalijimo palapinėje, kurioje vos tilpo tėvelių atneštos rudens derliaus gėrybės ir įvairovė, apsilankė visos darželio grupės su mokytojomis. Čia aktyviai vyko ir STEAM veikla, vaikai diskutavo apie daržoves, vaisius, aptarinėjo jų įvairovę, savybes, matavo, svėrė, lygiavo, ragavo, vaišino. Vaikai mokinosi dalintis su kitu, duoti kitam  ko tau nereikia, ko turi daug, po to aptarinėjo: kaip jaučiamės, kai su mumis pasidalija, kaip jaučiasi tie, su kuriais pasidalijame?
Gerumo akcija vyko tris dienas. Visas tris dienas pasidalijimo palapinėje netrūko lankytojų, netilo  šurmulys, aptarinėjimai, vyko apsikeitimai, mainai, diskusijos tarp tėvelių.
Pasibaigus dosnumo iniciatyvai „Gera dalintis“ lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ bendruomenė sugrįžo į įprastą dienos ritmą, bet šiek tiek kitokie – laimingesni, vieningesni, prikaupę malonių įspūdžių, emocijų, o padėka, kurią jaučiame kiekvienam prisidėjusiam, yra žodžiais neišreiškiama... Iš tiesų, labai gera buvo dalintis.
 
                                                                     Socialinė pedagogė metodininkė  Edita Daunienė