Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Bėgikas švietimo reformų sieks išbandydamas žmogaus galimybių ribas

Bėgikas švietimo reformų sieks išbandydamas žmogaus galimybių ribas

2016-05-14
Bėgikas švietimo reformų sieks išbandydamas žmogaus galimybių ribas
Demokratinės mokyklos įkūrėjas ir švietimo entuziastas Nerijus Buivydas išbėgo į pirmąjį iš dvidešimties maratonų, kuriuos ketina įveikti per tiek pat dienų. Akcijos tikslas – skatinti švietimo sistemą keistis ir ieškoti būdų, kaip padaryti, jog vaikai jaustųsi laimingesni mokyklose, būtų motyvuoti mokytis.  
 
Dažnai lankausi įvairiose Lietuvos mokyklose. Kai paprašau vaikų prioriteto tvarka išvardinti, kas jų mokykloje yra svarbiausia, jie patys jaučiasi mažiausiai reikšmingi. Kai vaikas nesijaučia gerai, mes negalime kalbėti apie jo motyvaciją lankyti mokyklą ir gerai mokytis. Noriu parodyti, kad, net ir nebūnant profesionalu, bet su dideliu noru ir  kryptingu darbu įmanoma pasiekti didžiulius ne tik fizinius tikslus, – sakė N. Buivydas.
 
Pasak N. Buivydo iniciatyvą palaikančio Lietuvos sporto universiteto kanclerio Mindaugo Balčiūno, šią akciją reiktų vertinti dvejopai – iš sportinės bei socialinės pusės. Iš sportinės pusės – tai yra labai arti žmogaus galimybių ribos. Ši akcija gali tapti puikiu pavyzdžiu, ką gali žmogaus noras ir pasiryžimas. Iš kitos pusės, labai svarbu atkreipti dėmesį ir į edukacijos problemas. Remiantis tyrimais, Lietuva tikrai dar turi kur tobulėti mokyklinio švietimo srityje. Be to, ši akcija ir puikus pilietiškumo pavyzdys, kuris, tikiu, prisidės prie pilietiškos visuomenės formavimo, – sakė M. Balčiūnas.
 
Prie akcijos konsultacijomis ir treniruotėmis prisidedančio ultrabėgiko Aido Ardzijausko teigimu, svarbu ne tik fizinis, tačiau ir psichologinis pasirengimas. Nerijus turėjo daug gerų treniruočių, todėl manau, kad fiziškai jis pasirengęs. Tačiau ne ką mažiau svarbus psichologinis pasirengimas. Todėl labai svarbu visokeriopas palaikymas, nes tai sunkiausiomis akimirkomis bėgikui gali tapti antruoju kvėpavimu, – sakė ne vieną ultramaratoną įveikės A. Ardzijauskas.
 
Per dieną N. Buivydas planuoja nubėgti ne mažiau nei po 42,195 km. Per tą laiką jis taip pat turės 20 susitikimų su skirtingų šalies mokyklų moksleiviais. Bėgdamas Nerijus moksleivius ir bendruomenės narius kvies pasitikti jį prie miesto ar miestelio žymos bei kartu atbėgti iki mokyklos, kurioje vyks susitikimas.
 
Akcijos pabaiga planuojama birželio 1 d., kuri sutampa su visame pasaulyje minima Vaikų gynimo diena. 
 
Bėgimo per Lietuvos mokyklas naujienas galite sekti čia:  https://www.facebook.com/begimasperLTmokyklas/.
Įspūdingo 20-ies maratonų bėgimo startas (E. Turbaitės nuotr.)
 
 
Daugiau informacijos:
Nerijus Buivydas
Bėgikas, VšĮ Demokratinė mokykla vadovas
Tel.: +370 699 06594