Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Vilniaus r. Pagirių „Pelėdžiuko“ vaikų darželis minėjo Europos dieną
 

Vilniaus r. Pagirių „Pelėdžiuko“ vaikų darželis minėjo Europos dieną

2014-05-12
Vilniaus r. Pagirių „Pelėdžiuko“ vaikų darželis minėjo Europos dieną
Inga Baškauskaitė-Boronova, logopedė
Vilniaus r. Pagirių vaikų darželis „Pelėdžiukas“
Vaikai sužinojo iš kurios šalies kilę Pepė Ilgakojinė ir Karlsonas, gyvenantis ant stogo, kur gyvena Kalėdų senelis, kur gaminami LEGO žaislai, kas skaniausiai kepa picas...
Gegužės 9-osios rytmetį Vilniaus r. Pagirių „Pelėdžiuko“ darželio vaikai, mojuodami savo rankomis pagamintomis Europos Sąjungos šalių vėliavėlėmis, rinkosi į salę švęsti Europos dieną ir Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 10- ąjį gimtadienį. Vaikus pasitiko „viešnios“ iš Lenkijos, Prancūzijos, Ispanijos ir Lietuvos. Mažieji susidomėję klausėsi linksmų ir nuotaikingų pasakojimų apie ES šalis. Pristatydamos šalį, ant didelio tamsiai mėlyno popieriaus lapo „viešnios“ klijavo po žvaigždelę.
 
Vaikai sužinojo iš kurios šalies kilę Pepė Ilgakojinė ir Karlsonas, gyvenantis ant stogo, kur gyvena Kalėdų senelis, kur gaminami LEGO žaislai, kas skaniausiai kepa picas, kur yra Disneilendas, kurioje šalyje žmonės labai mėgsta važinėti dviračiais, kurios šalies simbolis yra žalias dobilo lapelis, kurioje šalyje gimė olimpinės žaidynės ir kt. Rytmečio dalyviai klausėsi Europos Sąjungos himno - L. van Bethoveno „Odės džiaugsmui“, skaičiavo Big Ben‘o dūžius, važinėjosi linksmaisiais kalneliais, kurie į darželį atkeliavo iš Disneilendo, mokėsi Sirtakio žingsnelių, pasisveikino su Kalėdų seneliu, kuris nepamiršo dovanų, ir, žinoma, apkeliavo Lietuvos žymiausias vietas: Vilniaus katedrą, Gedimino pilį, Kuršių neriją, Ventės ragą, Klaipėdos uostą, Panemunės pilis, Kryžių kalną ir kt. Baigiantis renginiui visi kartu skaičiavo priklijuotas žvaigždutes. O jų buvo 28 - tiek valstybių šiandien yra Europos Sąjungoje.
 
Šiuo renginiu siekėme praturtinti mūsų mažųjų europiečių žinias apie Europos Sąjungos šalis, supažindinti su jų istorija, gyventojais, gamtos ir kultūros paminklais. Bandėme prisiminti, kurias šalis vaikai yra aplankę ar dar norėtų aplankyti ateityje. Juk šiandienos ikimokyklinukai jau naudojasi ES naujomis galimybėmis, kartu su tėveliais keliauja po Europą, per visuomenės informavimo priemones daug sužino apie Europos Sąjungą,varto ir skaito knygas, žaidžia stalo ir virtualius žaidimus šia tema (http://europa.eu/kids-corner/index_lt.htm).
 
Renginį baigėme linksmai mojuodami vėliavėlėmis, vienybės ir draugiškumo simboliu.