Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Vėtrungių metai paminėti Klaipėdos lopšelyje-darželyje "Čiauškutė"
 

Vėtrungių metai paminėti Klaipėdos lopšelyje-darželyje "Čiauškutė"

2014-05-08
Susijusios temos: Edukacija Kūrybingumas
Vėtrungių metai paminėti Klaipėdos lopšelyje-darželyje "Čiauškutė"
2014 metai Klaipėdoje paskelbti vėtrungių metais. Klaipėda yra pamario kraštas, kuris turi vieną iš tapatumo ženklų - vėtrunges. Unikalus lietuviškas simbolis - pamario vėtrungės - sudomino Klaipėdos lopšelio-darželio "Čiauškutė" vadovus, pedgogus ir vaikus.
 
2014 metai Klaipėdoje paskelbti vėtrungių metais. Klaipėda yra pamario kraštas, kuris turi vieną iš tapatumo ženklų - vėtrunges. Klaipėdos lopšelio-darželio "Čiauškutė" meninio ugdymo mokytoja S. Brazdeikienė atvežė į muzikos salę įstaigos vaikams parodyti nuostabią parodą: didelius kurėnus (laivus) su ant stiebo iškeltomis vėtrungėmis. Unikalus lietuviškas simbolis - pamario vėtrungės - sudomino Klaipėdos lopšelio-darželio "Čiauškutė" vadovus, pedgogus ir vaikus.
 
Meninio ugdymo mokytoja S. Brazdeikienė kartu su direktoriaus pavaduotoja ugdymui J. Butkiene suaudė idėją paruošti renginį "Nešk, laiveli, vėtrungėlę" su kitomis įstaigomis, kuriame būtų supažindinta su vėtrungių atsiradimo istorija, pasidžiaugta kurėnais (laivais) su ant stiebo iškeltomis vėtrungėmis, sudėta didžiulė pagaminta vėtrungės delionė, padainuota dainelių ir pašokta ratelių, skirtų vėtrungių metams paminėti.
 
Tad Klaipėdos lopšelio-darželio "Čiauškutė" vadovai, pedagogai ir vaikai su mikrorajono darželiais: "Liepaitė", "Želmenėlis", "Žuvėdra", "Vyturėlis", "Pumpurėlis", "Pagrandukas", "Eglutė" ir Regos ugdymo centru bei Vytatuo Didžiojo gimnazija 2014 m. balandžio 30 d. savo kieme organizavo atvirą renginį "Nešk, laiveli, vėtrungėlę".
Visų darželių vaikučius ir svečius, atvykusius į Klaipėdos lopšelio-darželio "Čiauškutė" renginį "Nešk, laiveli, vėtrungėlę", kieme pasitiko "tikri jūreviai" (auklėtojos: J. Kanišauskienė, B. Katkienė, J. Rimkutė, Ž. Venclauskienė). Renginio "įamžinimui" kiekvienam dalyviui ant rankučių užštampavo su antspaudukais šypsenėles.
 
Renginio pradžioje vaikus sudomino krykštaujančios "žuvėdros" (meninio ugdymo mokytojos: S. Brazdeikienė ir O. Pučinskienė). Pirmoji "žuvėdra" (O. Pučinskienė) labai gražiai pasisveikino su renginio dalyviais, pasidžiaugė jų gausumu ir šventinių rūbų gražumu. Antroji "žuvėdra" (S. Barzdeikienė) suintrigavo vaikus - krykštavo ant stogo ir vaikai pakėlę galvas laukė, kol pamatys, kas ant stogo krykštauja. Žuvėdros, sužinojusios, kas sukvietė tiek daug vaikučių į Klaipėdos lopšelį-darželį "Čiauškutė", pradėjo vesti renginį.
 
Ugdytinius sužavėjo į "Klaipėdos lopšelio-darželio "Čiauškutė" žvejybos uostą" "įplaukę" didžiuliai kurėnai (laivai) su ant stiebo iškeltomis vėtrungėmis. Pakilęs marių vėjas (auklėtoja L. kalvienė) išmėtė Vėtrungės dėlionę, kurią visi, lopšelio-darželio"Čaiuškutė" ir mikrorajono darželių: "Liepaitė", "Želmenėsli", "Žuvėdra", "Vyturėlis", "Pumpurėlis", "Pagrandukas", "Eglutė" ir Regos ugdymo centro, vaikai bendrai sudėjo į vientisą didžiulę 5 metrų vėtrungę.