Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Teatro festivalis „Nusišypsok 2013“ Grigiškių darželyje-mokykloje „Pelėdžiukas“
 

Teatro festivalis „Nusišypsok 2013“ Grigiškių darželyje-mokykloje „Pelėdžiukas“

2013-04-18
Susijusios temos: Šeima Kūrybingumas Vaiko ugdymas
Teatro festivalis „Nusišypsok 2013“ Grigiškių darželyje-mokykloje „Pelėdžiukas“
Vilma Virganavičienė,
Vilniaus sav. Grigiškių darželio-mokyklos „Pelėdžiukas“ vyresnioji auklėtoja
Kiekvieną pavasarį Vilniaus sav.Grigiškių darželyje-mokykloje „Pelėdžiukas“ vyksta tradicinis teatro festivalis „Nusišypsok“, kuris tęsiasi net dvi savaites. Šias teatro dienas mėgsta ne tik vaikai ir jų auklėtojos, mokytojos, bet ir jų tėveliai, seneliai, kurie aktyviai dalyvauja šiame renginyje.
Kiekvieną pavasarį Vilniaus sav. Grigiškių darželyje-mokykloje „Pelėdžiukas“ vyksta tradicinis teatro festivalis „Nusišypsok“, kuris tęsiasi net dvi savaites. Šiųmetinis festivalis ypatingas, nes „Pelėdžiukas“ švenčia įstaigos darbo 45-metį. Šias teatro dienas mėgsta ne tik vaikai ir jų auklėtojos, mokytojos, bet ir jų tėveliai, seneliai, kurie aktyviai dalyvauja šiame renginyje.
 
Pirmiausia buvo rengiamos afišos, vyko spektaklių kūrimas, į kurį noriai įsitraukė vaikai: patys rinkosi vaidmenis, imitavo personažus. Į teatro festivalio „Nusišypsok 2013“ atidarymą atskubėjo kapitonas Flintas, kuris yra nuolatinis šio renginio svečias. Jis visus pasveikino gražaus įstaigos jubiliejaus proga ir pakvietė į diskoteką, kurioje šoko net mažiausieji.
 
Ugdytiniams buvo smagu stebėti draugų vaidinimus, dalyvauti juose patiems, tačiau smagiausia buvo matyti mažųjų „pelėdžiukų“ tėvelių trupės „Striukum bukum“ sukurtą spektaklį „Zuikių mokykla“. Vaikai negailėjo katučių, o tėveliai, prisiminę vaikystės dienas, džiaugėsi savo pasirodymu ir žadėjo kitais metais vėl dalyvauti tradiciniame teatro festivalyje.
 
Festivalyje sulaukėme svečių iš Trakų Vokės darželio, kurie parodė spektaklį „Pagrandukas“. Festivalio uždarymo metu įstaigos darbuotojai vaikams suvaidino spektaklį „Išėjo tėvelis į mišką“. Vaidino ne tik pedagogai, bet ir įstaigos administracija, auklėtojos padėjėjos, net stalius.
 
Šypsojosi visi, suaugusieji ir vaikai, gavę prizų siurprizų ir nuoširdžiausių padėkų. Šis tradicinis teatro festivalis „Nusišypsok“ subūrė įstaigos bendruomenę, atskleidė paslėptus talentus ir į visų širdis atnešė pavasarį.