Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Spalvingi sveiko maisto stalai viliojo Rudenėlio šventės dalyvius
 

Spalvingi sveiko maisto stalai viliojo Rudenėlio šventės dalyvius

2013-10-22
Spalvingi sveiko maisto stalai viliojo Rudenėlio šventės dalyvius
Milda ČEKANAUSKIENĖ, vyresnioji auklėtoja
Gražina DIRSIENĖ, auklėtoja metodininkė
Pasvalio lopšelis-darželis „Eglutė“
Itin išradingi pasirodė tėveliai ruošdami sveiko maisto patiekalus. Nustebino patiekalų įvairovė, jų gausa.. Kiekvienas stalas buvo ypatingas ir išskirtinis.
„Kokios gi spalvos būdingos rudeniui?“ – svarstė Pasvalio lopšelio-darželio  „Eglutė“ darželinukai.  Geltona, raudona, oranžinė ir žalia spalvos visą savaitę vyravo vaikų piešinukuose, darbeliuose ir  žaidimuose.
 
„Pažaiskime kartu su spalvomis!“ – kvietė auklėtojos vaikus į netradicinę Rudenėlio šventę. Čia vaikai ne tik šoko, dainavo, bet ir lenktyniavo, kas greičiau surinks išsibarsčiusių lapų mozaiką, gaudė renginio vedėjų skraidinamus popierinius lėktuvėlius ir stengėsi įminti jais „atskridusias“ mįsles.
 
Vaikai dalyvavo žaidynėse ,,Vienos spalvos pietų maisto stalas‘‘. Tai vienas iš ,,Sveikatiados‘‘ projekto renginių, skirtų ,,Sveikos mitybos idėjų trimestrui‘‘, siekant ugdyti vaikų sveikos mitybos įgūdžius, turtinti jų žinias apie sveiką gyvenseną. 
 
Kiekviena grupė padengė įspūdingai atrodančius ir sveiku spalvotu maistu viliojančius stalus. Itin išradingi pasirodė tėveliai ruošdami sveiko maisto patiekalus. Nustebino patiekalų įvairovė, jų gausa. Kiekvienas stalas buvo ypatingas ir išskirtinis.
 
Priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai kūrė sveikos mitybos deklaracijas: naudingus, linksmus patarimų apie sveiką gyvenseną rinkinius, kuriuos pristatė viso darželio vaikučiams.  
 
Dailės galerijoje surengėme piešinukų parodėlę ,,Auksinis rudenėlis”.  Žinoma, vaikai buvo apdovanoti padėkomis bei vaisių prizais.
 
Nors už lango ir nebuvo saulėta diena, dėka šventės spalvingumo, džiugių vaikų  emocijų to net nepastebėjome.