Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai „Pirmojo spindulėlio“ šventė Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“
 

„Pirmojo spindulėlio“ šventė Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“

2013-04-12
„Pirmojo spindulėlio“  šventė Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“
Utenos vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ informacija
Švenčių laukimas visada svarbesnis, nei pačios šventės. Artėja Šv. Velykos. Širdį kutena ne tik artėjanti graži šventė, bet ir visi pavasario pojūčiai. Saulutė atkakliai ir drąsiai ji naikina žiemos triūsą. Dar šalta, bet šaltis jau kitoks – pavasariškas. Pirmieji saulutės spindulėliai pakuteno ir Utenos vaikų lopšelio – darželio „Saulutė“ bendruomenę.
Švenčių laukimas visada svarbesnis, nei pačios šventės. Artėja Šv. Velykos. Širdį kutena ne tik artėjanti graži šventė, bet ir visi pavasario pojūčiai. Labiausiai – saulutė. Atkakliai ir drąsiai ji naikina žiemos triūsą. Dar šalta, bet šaltis jau kitoks – pavasariškas. Pirmieji saulutės spindulėliai pakuteno ir Utenos vaikų lopšelio – darželio „Saulutė“ bendruomenę. Kadangi Šv. Velykos ne už kalnų, reikia išmokti įmantriau dažyti kiaušinius, tinkamai pasipuošti namų aplinką.
 
Kovo 21 d. 17 val. darželyje atsidarė meistrų dirbtuvėlės. Pirmųjų Spindulėlių (muzikinio ugdymo vadovės Alma Balynienė ir Asta Straižienė) pakviesti tėveliai, mamytės ir jų vaikučiai rinkosi į salę. Vienas Spindulėlis buvo linksmas, jis džiaugėsi, kad gražiai išmargino kiaušinį, o kitas – nusiminęs, jam nesiseka marginti. Pirmasis antrąjį nuramino, kad šiandien ne tik jis, bet ir vaikučiai, ir tėveliai, ir mamytės daug ką išmoks.
 
Darželyje veikia net septynios dirbtuvėlės. Pirmajame darželio korpuse įsikūrė kiaušinių dekoravimo tekstile dirbtuvėlės ( visus mokė auklėtojos Ramutė Tutinienė, Rasa Makarskienė, Onutė Grigaliūnienė), kiaušinių marginimas vašku ( direktorė Zita Indriūnienė, auklėtojos Alvyra Skaudienė, Vida Zosė Černiauskienė), Velykinių atvirukų gamyba (Janė Šinkūnienė, Marija Nakutienė), kiaušinių marginimas karpiniais (auklėtoja Aušra Būgienė, jai pasiruošti padėjo Lenija Gabrilavičienė, logopedė Dalė Niaurienė).
 
Antrajame darželio korpuse – dekupažo technika dažomi kiaušiniai (auklėtojos Jolanta Šinkūnienė, Valerija Savickienė), kiaušinių marginimas kruopomis, žolelėmis ir kt. produktais (auklėtojos Gitana Liuimienė, Irena Maigienė, Laima Šakalienė) ir Oliziukų gamyba ( auklėtojos Loreta Juodkienė, Alytė Knizikevičienė). Išsirinkę sau patikusią veiklą, visi ėmėsi darbo. Darželyje girdėjosi toks mielas šurmulys, vaikų krykštavimas ir gera nuotaika, pasididžiavimas savo ir kartu su tėveliais pasidarytu darbeliu, kad atsitiktinai užsukęs praeivis su pavydu būtų stebėjęs dirbtuvėlių aplinką. Kaip kruopščiai ir atsakingai visi dirbo, norėjosi kuo daugiau išmokti. Po valandos jau galėjome išvysti tėvelių ir vaikučių rankose  išmargintus įvairiais raštais margučius, besišypsančius Oliziukus. Juos visi darbštuoliai galėjo parsinešti namo.
 
Įkaitus darbinei atmosferai tėvelius ir jų vaikučius į salę pradėjo kviesti Spindulėliai. Kai kurie nenorėjo palikti dirbtuvėlių, visko nespėjo išmokti, norėjosi savo besiskleidžiančiais talentais pasidžiaugti kuo ilgiau. Susirinkusių salėje laukė staigmena: didžiulė višta ir baltas didelis kiaušinis. Kadangi jau buvo mokyti, tai Spindulėliai pakvietė bendruomenės narius iš įvairių skiaučių išmarginti didįjį kiaušinį. Raginti nereikėjo. Netrukus kiaušinis tapo pačiu gražiausiu margučiu. Nuostabi atmosfera tvyrojo salėje: vaikų spindinčios akys, tėvelių šypsenos ir auklėtojų pasitenkinimas, kad jų bendras darbas pasiteisino - padovanota daug gražių ir smagių akimirkų. Viskas dvelkė tokiu stebuklu, kad akimirkai patikėjome - pirmiausia buvo kiaušinis ir tik po jo višta.
 
Nutylus šurmuliui, direktorė Zita Indriūnienė gausiai susirinkusiems tėveliams ir jų vaikučiams padėkojo už dalyvavimą šiame renginyje, įteikė padėkos raštus tiems, kurie dalyvavo parodoje Utenos švietimo kultūros centre, ir pakvietė prie stalo atsigaivinti mėtų arbata. Tuo tarpu pirmieji Spindulėliai linkėjo visiems, kuo greičiau sulaukti gaivaus pavasario, šiltų ir jaukių Šv. Velykų bei pažadėjo, kad šis renginys taps tradiciniu.
 
Velykos – didelė pavasario šventė. Tai – šventė, kuri visus vienija, teikia atgaivos. Tądien „Saulutės“ bendruomenės narių širdyse jau buvo Velykos.