Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Kūrybingumo ugdymas teatre
 

Kūrybingumo ugdymas teatre

2013-12-23
Kūrybingumo ugdymas teatre
Rasa KARTANIENĖ, logopedė
Alytaus r. Daugų vaikų darželis
Jauku buvo stebėti sutūpusius vaikus, kurie jautė ir klausė, girdėjo ir kūrė savo personažus. Jie mokėsi išreikšti savo jausmus ir pavaizduoti gamtos reiškinius, gyvūnus, savo emocijas. 
2013 m. gruodžio 10 d. išsiruošėme į Kauno dramos teatrą. Tik ne spektaklio žiūrėti. Aktorė ir pedagogė Inesa Paliulytė sutiko pasidalinti savo patirtimi, kaip teatras ugdo kūrybingą asmenybę. Tai buvo mums visiems aktualu. Studija ,,Mano teatras", įsikūrusi dramos teatro patalpoje.  Ją lanko vaikai nuo 2 metukų. Teatro vadovė Nijolė Lepeškaitė buvo idėjų ir bendrų sumanymų variklis. Inesa Paliulytė kalbėjo, jog vaikai turi gauti viską, kas yra pasaulyje sukurta geriausio: muziką, šokį, dailę, literatūrą. Pedagogė  yra profesionali aktorė ir stato daug spektaklių kartu su savo ugdytiniais. Jos ugdytiniai- 2-jų metukų ir vyresni. Mes stebėjome 3-5-ečių  užsiėmimus. 
 
Jauku buvo stebėti sutūpusius vaikus, kurie jautė ir klausė, girdėjo ir kūrė savo personažus. Jie mokėsi išreikšti savo jausmus ir pavaizduoti gamtos reiškinius, gyvūnus, savo emocijas.  Visi 3 užsiėmimai  vyko pustuštėje studijoje. Ta patalpa visai nepriminė darželio grupės, kurioje pilna įvairiausių žaislų ir kitų priemonių. Ten buvo tik pianinas ir kilimas vaikams susėsti. Ir dar labai svarbi priemonė – pasitikėjimas, meilė ir supratimas. Viskas buvo nuoširdu ir paprasta, tikra.