Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Klaipėdos lopšelio-darželio „Kregždutė“ vaikai susipažįsta su gamta
 

Klaipėdos lopšelio-darželio „Kregždutė“ vaikai susipažįsta su gamta

2013-11-13
Klaipėdos lopšelio-darželio „Kregždutė“ vaikai susipažįsta su gamta
Elena KRUVELIENĖ, auklėtoja
Klaipėdos lopšelis-darželis „Kregždutė“
Į grupės gyvenimą aktyviai įsitraukia ir tėveliai. Vyksta bendros tėvų ir vaikų talkos, kartu daromi įvairūs rankdarbiai iš gamtinės medžiagos, diskutuojama apie sveiką mitybą, ekologiją. 
Klaipėdos lopšelis-darželis „Kregždutė“ yra netoli Danės upės, šalia Trinyčių parko, ne kažin kiek trunka nuvykti ir prie jūros. Turtingoje gamtos aplinkoje yra itin palanki proga atsiskleisti vaikų smalsumui, ugdyti ekologijos pradmenis, stebėti gamtos įvairovę.
 
„Ežiukų“ grupę lanko 3–4 metų vaikai, kurie yra imlūs žinioms, todėl ugdymo turinys atliepia amžiaus grupę ir individualius vaiko gebėjimus. Vaikai ugdomi pagal „Ekologinio ugdymo programą“, kuri padeda vaikams pažinti tėviškės gamtą, įgyti gyvūnų globos ir augalų priežiūros įgūdžius.
 
Į grupės gyvenimą aktyviai įsitraukia ir tėveliai. Vyksta bendros tėvų ir vaikų talkos, kartu daromi įvairūs rankdarbiai iš gamtinės medžiagos, diskutuojama apie sveiką mitybą, ekologiją. Veiklų metu geriama vaistažolių arbata, aptariamos vaistinių žolelių savybės ir nauda žmonėms. Grupėje stengiamės sukurti tokią aplinką, kurioje vaikai augtų fiziškai ir emociškai sveiki, kuri leistų atsiskleisti vaiko asmenybei.
 
Pirmenybiniu tikslu esame iškėlę  sveikatos ir pažinimo per praktinį patyrimą kompetencijas. Kasdien grupėje atliekame rytinę mankštą. Kad vaikams būtų smagiau, mankštindamiesi dar imituojame paukščių ar gyvūnų judesius. Naudojame masažinius čiužinius su akmenukais, kaštonais, gludintais pagaliukais.
 
Grupėje žaisdami siužetinius žaidimus vaikai žaidžia su  nertais ir iš vilnos veltais žaislais. Popietinėse veiklose vaikai noriai imasi veiklos su gamtine medžiaga, pavyzdžiui, atrenka sėklas, jas džiovina, kuria iš jų mozaikas. Į lauką su vaikais išeiname du kartus per dieną, stebime pokyčius darželio aplinkoje: vaikai stebi ir nusako, kaip keičiasi augalų lapai, žiedai, juos skaičiuoja, lygina su praėjusia diena; apibūdina, kaip kinta oras ir kt.    
 
 
Daugiau apie Klaipėdos lopšelį-darželį „Kregždutė":