Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Kaip gera ir smagu, sportuoti visiems kartu!
 

Kaip gera ir smagu, sportuoti visiems kartu!

2013-06-06
Kaip gera ir smagu, sportuoti visiems kartu!
Milda Kazlauskienė,
Biržų lopšelio-darželio "Drugelis" direktorė
 Biržų lopšelis-darželis "Drugelis" 2013 m. projektų konkurse "Olimpinė ugnelė į kiekvieno širdelę" laimėjo 400 litų finansavimą projektui "Į darželį su dviratuku", kuris buvo įgyvendinamas 2013 m. gegužės 8-28 dienomis 4 etapais.
Pirmojo etapo metu vaikai stebėjo Biržų kaštonų pagrindinėje mokykloje vykstančias treniruotes, dalyvavo mokyklos sveikatingumo dienoje. Biržų sporto mokykloje stebėjo trenerio Arvydo Kutros vedamą krepšinio treniruotę. Darželyje lankėsi Biržų dziudo klubo "ROONI" treneris Mindaugas Simėnas su savo auklėtiniais.
 
Buvo atidarytas dviratukų ir paspirtukų takelis darželio teritorijoje ir jam suteiktas "Olimpiečių dviratukų takelio" vardas.
 
Antrojo etapo metu apie sveiką gyvenseną kūrėme lankstinukus, skrajutes, plakatus, skanduotes, sveikos mitybos receptus. Vaikai aktyviai įsijungė į piešinių konkursą "Aš būsimasis olimpietis".
 
Trečiojo etapo metu vaikia intensyviai treniravosi sporto salėje ir lauko aikštelėje, kiekvieną rytą lauke darė rytinę mankštą. Nuo gegužės 20 d. iki gegužės 31 d. vyko akcija "Į darželį be mašinų". Akcijos tikslas buvo saugoti mus supančią gamtą, neteršti oro, kad būtume sveiki.
 
Ketvirtojo etapo metu vyko "Gražiausios palapinės konkursas". Vaikučiai kartu su tėveliais mokėsi pastatyti ir ekologiškomis medžiagomis papuošti palapines.
 
Projekto "Į darželį su dviratuku" įgyvendinimas baigėsi rajono ikimokyklinių įstaigų dviratukų varžybomis. Šventės atidarymo metu Olimpinę vėliavą įnešė Nedo tėvelis, lopšelio-darželio vėliavą - Nedas ir Olimpinę ugnį - projekto koordinatorė auklėtoja Daiva. Į šventinę aikštę, papuoštą vaikų sportiniais plakatais sužygiavo visų rajono ikimokyklinių įstaigų dalyviai ir svečiai. Į renginį atvyko Biržų rajono kultūros ir sporto skyriaus vedėja Lina Vireliūnienė, vyresnysis specialistas Audris Mukas, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Stasė Šereikienė.
 
Dalyvauti varžybose užsiregistravo 79 dalyviai iš 5 ikimokyklinių įstaigų: lopšeliai-darželiai "Ąžuoliukas", "Genys", "Drugelis", darželis-mokykla "Vyturėlis" ir N. Radviliškio ikimokyklinis skyrius. Su paspirtukais - 21 dalyvis, 3-4 metų amžiaus - 12 dalyvių, 4-5 metų amžiaus - 22 dalyviai, 5-6 metų amžiaus - 25 dalyviai. Varžybose teisėjavo: vyr. teisėja darželio pavaduotoja Ramunė Čigienė, teisėjai Kaštonų pagrindinės mokyklos mokiniai (buvę šio darželio auklėtiniai): Meda Brazionytė, Paula Česiūnaitė, Vaiva Gudelytė, Rugilė Ranonytė ir Kęstutis Vaitaitis.
 
Paspirtukų trąsą (60 m) greičiausiai įveikė per 13,82 (s) Smiltė Čepaitė ir per 17,41 (s) Saulė Makšimaitė iš darželio-mokyklos "Vyturėlis", per 18,31 (s) Aivaras Burkevičius iš lopšelio-darželio "Ąžuoliukas".
 
3-4 metų amžiaus grupėje dviratukų trąsą (100 m) greičiausiai įveikė per 18,95 (s) Matas Skaringa ir per 21,34 (s) Airidas Einoris iš lopšelio-darželio "Drugelis", per 27,17 (s) Nojus Matuzevičius iš N. Radviliškio pagrindinės mokyklos ikimokyklinio skyriaus.
 
4-5 metų amžiaus grupėje dviratukų trąsą (120 m) greičiausiai įveikė per 21,96 (s) Simonas Undzėnas, per 22,09 (s) Titas Virkovas ir per 22,48 (s) Jutas Matulionis ir Andrius Viederis iš lopšelio-darželio "Drugelis".
 
5-6 metų amžiaus grupėje dviratukų trąsą (140 m) greičiausiai įveikė per 20,78 (s) Nemunas Kėželis ir per 21,31 (s) Domas Timukas iš darželio-mokyklos "Vyturėlis", per 21,54 (s) Nedas Piestinis iš lopšelio-darželio "Drugelis".
 
Varžybų nugalėtojams svečiai įteikė "aukso", "sidabro" , "bronzos" medalius ir diplomus.
 
Kaip gera ir smagu, sportuoti visiems kartu !