Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Jonavos mokykloje-darželyje „Bitutė“ iškilmingai paminėta Vasario 16-oji
 

Jonavos mokykloje-darželyje „Bitutė“ iškilmingai paminėta Vasario 16-oji

2014-02-15
Jonavos mokykloje-darželyje „Bitutė“ iškilmingai paminėta Vasario 16-oji
Lina KORSAKIENĖ, mokytoja
Jonavos mokykla-darželis „Bitutė“
Mokiniai ir ikimokyklinukai renginiui ruošėsi visą savaitę: mokiniai ieškojo informacijos apie Lietuvos istoriją ir ją analizavo, o ikimokyklinukai klausėsi auklėtojų skaitomų eilėraščių  ir pasakojimų apie Tėvynę, piešė piešinius, gamino trispalves vėliavėles. 
Vasario 16-oji - Lietuvos valstybės atkūrimo diena, kuomet Lietuva vėl buvo įrašyta į pasaulio žemėlapius. Ši Lietuvai  svarbi diena buvo iškilmingai paminėta Jonavos mokykloje-darželyje „Bitutė“.
 
Mokiniai ir ikimokyklinukai renginiui ruošėsi visą savaitę: mokiniai ieškojo informacijos apie Lietuvos istoriją ir ją analizavo, o ikimokyklinukai klausėsi auklėtojų skaitomų eilėraščių  ir pasakojimų apie Tėvynę, piešė piešinius, gamino trispalves vėliavėles. Visą savaitę mokyklą puošė ketvirtokų ir jų mokytojos iš Lietuvos trispalvių sudėtas Lietuvos kontūras, kurio viduje parašyta „Mes mylime Lietuvą“ bei ikimokyklinio ugdymo grupių vaikų  piešti darbai.
 
Vasario 14-ąją mokyklos salėje vyko šventinis koncertas,  skirtas visos įstaigos bendruomenei, kurį organizavo ketvirtokų mokytoja Lina Korsakienė ir priešmokyklinio ugdymo pedagogės Diana Bazevičienė ir Erika Orlauskienė. Šokti ir dainuoti mažuosius ruošė muzikos vadovė Dalia Asadauskaitė.
 
Visus susirinkusius su valstybine švente pasveikino mokyklos direktorė Rita Noreikienė ir palinkėjo puoselėti bendrumo jausmą, kad  niekada neapleistų pilietiška dvasia, pareiga, tolerancija  vienas kitam. Renginys prasidėjo visiems kartu sugiedojus „Tautišką giesmę". Skambias dainas keitė dar skambesni eilėraščių posmai apie Lietuvą.