Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai KompleksinÄ— pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Įveik kliūtis ir surask lobį
 

Įveik kliūtis ir surask lobį

2013-09-23
Susijusios temos: Vaiko sveikata
Įveik kliūtis ir surask lobį
Auklėtojos Živilė Šišovienė ir Rima Kavolėlienė
Renginio tikslas - lavinti vaikų orientaciją aplinkoje, dėmesingumą, pastabumą, loginį mąstymą, fizinį aktyvumą bei sugebėjimą dirbti komandoje.
Ignalinos ,,Šaltinėlio" mokykla jau keleri metai sėkmingai dalyvauja projekte ,,Sveikatiada". Šiais metais ,,Sveikatiada" ir maisto bankas organizavo respublikinį mokyklų ir darželių sveikatinimo idėjų konkursą, kuriame dalyvavome ir mes. Šio konkurso tikslas- sugalvoti ir pasiūlyti įdomiausią veiklą, kuri atskleistų sveikos gyvensenos idėjas ir fizinį aktyvumą.
 
Ignalinos ,,Šaltinėlio" mokykla pasiūlė idėją, kuriai įgyvendinti sumanėme renginį ,,Įveik kliūtis ir surask lobį". Šią idėją ,,palaimino" projekto ,,Sveikatiada" organizatoriai ir skyrė lėšų, reikalingų priemonių įsigijimui šiai idėjai įgyvendinti.
 
Rugsėjo 19 dieną suorganizavome didelį renginį, kuriame dalyvavo visų amžiaus grupių vaikai, o taip pat noriai prisidėjo ir dalyvavo Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojai.
Vaikai turėjo įveikti įvairias fizines kliūtis bei logines užduotis, kurios buvo nurodytos lobio paieškos žemėlapyje, atsižvelgiant į vaikų amžių.
 
Renginio tikslas - lavinti vaikų orientaciją aplinkoje, dėmesingumą, pastabumą, loginį mąstymą, fizinį aktyvumą bei sugebėjimą dirbti komandoje.
 
Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojai vyresniojo ir priešmokyklinio amžiaus vaikams parengė viktoriną sveikos gyvensenos klausimais bei kelias judėjimo užduotis.
 
Visi šventės dalyviai sėkmingai atliko visas nurodytas užduotis ir surado lobį. Visi liko patenkinti surengta švente ir buvo apdovanoti Padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis, o vyresniojo ir priešmokyklinio amžiaus vaikus už šaunų pasirodymą dar ir apdovanojo Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojai.