Vartotojų straipsniai
Ikimokyklinukai susipažino su maisto gaminimo ypatumais
Komentuoti | Skaityti komentarus (0) |
Ikimokyklinukai susipažino su maisto gaminimo ypatumais
2013-10-19
|
Kiekvienos grupės vaikai tapo tikrais kulinarais – užsirišo prijuostes ir nukeliavo į kulinarinę dirbtuvėlę gaminti „Tinginio“. |
||
Penktadienį Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro ikimokyklinukai kalbėjosi tema „Mano šeima“: piešė tėvelius, brolius ir seseris bei senelius. Vaikai pasakojo apie mylimus tėvelius, smagius nutikimus virtuvėje. Vėliau lopšelyje-darželyje buvo suorganizuotas renginys „Gaminame ir smaližiaujame“, kurio metu vaikai susipažino su maisto gaminimo ypatumais, ugdėsi higienos įgūdžius.
Visų grupių vaikai tapo tikrais kulinarais – užsirišo prijuostes ir nukeliavo į kulinarinę dirbtuvėlę gaminti „Tinginio“ pyrago. Visi drauge laužė sausainius ir maišė su auklėtojų pagamintu šokoladiniu kremu. Vaikai minkė, džiaugėsi, šūkčiojo vieni kitiems patarimus bei pastabas ir prigalvojo savo „tinginiukams“ vardų: Pabiriukas, Stirniukas, Meškiukas ir dar daug kitų. Vėliau konditerinius gardėsius paliko stingti, o patys smaližiavo šokolado bei sausainių likučiais.
Įspūdžių buvo išties daug, bet labiausiai nustebo tėveliai, pamatę, kokius skanėstus pagamino jų vaikučiai.
Daugiau apie Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro ikimokyklinio ugdymo grupę:
|