Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Ikimokyklinukai susipažino su maisto gaminimo ypatumais
 

Ikimokyklinukai susipažino su maisto gaminimo ypatumais

2013-10-19
Susijusios temos: Vaiko ugdymas
Ikimokyklinukai susipažino su maisto gaminimo ypatumais
Gintarė DUNDULIENĖ, auklėtoja
Ligita DUDINSKIENĖ, Ikimokyklinio ugdymo skyriaus vadovė
Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras
Kiekvienos grupės vaikai tapo tikrais kulinarais – užsirišo prijuostes ir nukeliavo į kulinarinę dirbtuvėlę gaminti „Tinginio“. 
Penktadienį Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro ikimokyklinukai kalbėjosi tema „Mano šeima“: piešė tėvelius, brolius ir seseris bei senelius. Vaikai pasakojo apie mylimus tėvelius, smagius nutikimus virtuvėje. Vėliau lopšelyje-darželyje buvo suorganizuotas renginys „Gaminame ir smaližiaujame“, kurio metu vaikai susipažino su maisto gaminimo ypatumais, ugdėsi higienos įgūdžius.
 
Visų grupių vaikai tapo tikrais kulinarais – užsirišo prijuostes ir nukeliavo į kulinarinę dirbtuvėlę gaminti „Tinginio“ pyrago. Visi drauge laužė sausainius ir maišė su auklėtojų pagamintu šokoladiniu kremu. Vaikai minkė, džiaugėsi, šūkčiojo vieni kitiems patarimus bei pastabas ir prigalvojo savo „tinginiukams“ vardų: Pabiriukas, Stirniukas, Meškiukas ir dar daug kitų. Vėliau konditerinius gardėsius paliko stingti, o patys smaližiavo šokolado bei sausainių likučiais.
 
 
Įspūdžių buvo išties daug, bet labiausiai nustebo tėveliai, pamatę, kokius skanėstus pagamino jų vaikučiai.     
 
 
Daugiau apie Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro ikimokyklinio ugdymo grupę: