Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Dėmesys vaiko sveikatai Mažeikių lopšelyje-darželyje ,,Gintarėlis”
 

Dėmesys vaiko sveikatai Mažeikių lopšelyje-darželyje ,,Gintarėlis”

2013-04-17
Susijusios temos: Vaiko sveikata
Dėmesys vaiko sveikatai Mažeikių lopšelyje-darželyje ,,Gintarėlis”
Erika Matutienė ,
Mažeikių lopšelio-darželio ,,Gintarėlis“ auklėtoja
Įvykdyti ir vykdomi sveikatos projektai rodo, kad darželio pasirinkta vaikų sveikatos stiprinimo kryptis yra teisinga. Tikimės, kad tokios veiklos padės mūsų darželio ugdytiniams ugdytis sveikos gyvensenos įpročius ir taps tradicija. 
Mažeikių lopšelyje-darželyje ,,Gintarėlis” daug dėmesio yra skiriama vaiko sveikatai. Įstaigoje susibūrusi metodinė grupė ,,Sveikuoliukas“ stengiasi, kad sveikatinimo veikla būtų veiksminga ir naudinga. Pedagogėms nestinga išradingumo, sumanumo organizuojant įvairias sveikatingumo pramogas, akcijas ir šventes. „Gintarėlis“ turi netgi ,,Sveikuoliuko“ laikraštuką apie sveikatą ir jos tausojimą: jį leidžia sveikatingumo komanda.
 
2013 m. balandžio 8–12 d. ,,Sveikuoliško“ komanda darželyje organizavo akciją ,,Augame sveiki“. Renginiai vaikams vyko kiekvieną savaitės dieną.
 
Pirmadienį ugdytinius salėje pasitiko Sveikuoliukas (kūno kultūros pedagogė B. Antanavičienė). Vaikai kartu su Sveikuoliuku darė mankštą, aptarė, kodėl reikia saugoti savo sveikatą. Bediskutuojant į salę netikėtai ,,įskrido“ negaluojantis Karlsonas (auklėtoja E. Matutienė). Šis išdykėlis  nežinojo, kaip reikia stiprinti sveikatą, todėl Sveikuoliukas ir vaikai pasiūlė Karlsonui pasilikti darželyje ir pasimokyti...
 
Darželio slaugytoja N. Kubilinskienė vaikams priminė, kad norint būti sveikiems nepakanka vien tik valgyti sveiką maistą, taip pat nevalia pamiršti higienos taisyklių, švaros ir judėjimo. Sveikuoliukas vaikams davė užduotį: per savaitę sukurti plakatų apie sveikatą.
 
Antradienį darželio ugdytinius aplankė lektorė Jolanta Smilgienė iš sveikatos priežiūros centro. Lektorė vaikus supažindino, kaip tinkamai praustis rankas,  kalbėjo ir apie dantukų priežiūrą. Daug emocijų vaikams suteikė senosios animacijos filmukas apie dantų šepetuko karalienę. Viešnia kiekvienam ugdytiniui įteikė po lankstinuką ir lipduką su linksmo dantuko atvaizdu.
 
Trečiadienį grupėse lankėsi Vandens lašelis (auklėtoja D. Virkutytė), kuris vaikams priminė vandens svarbą žmogaus organizmui ir paprašė, kad ugdytiniai taupytų vandenį, nes taip padėsiantys sau ir gamtai.
 
Ketvirtadienį ,,Nykštukų“ grupės ugdytiniai visus darželio vaikus pakvietė pažiūrėti inscenizaciją apie dantukų priešus ir draugus. Grupėse auklėtojos su vaikais diskutavo tema „Kaip išsaugoti sveikus dantukus“.
 
Penktadienis buvo judrių žaidimų diena. Auklėtojos ugdytiniams organizavo smagius žaidimus grupėse ir lauke, o Sveikuoliukas su Karlsonu džiaugėsi vaikų sukurtais plakatais apie sveiką gyvenimo būdą. Vaikams plakatus kurti padėjo ne tik auklėtojos, bet ir tėveliai.
 
Ne tik vaikams buvo organizuota įvairi sveikatinimo veikla. Darželio pedagogės taip pat įgijo naujų žinių ir potyrių. Jos dalyvavo šiaurietiško ėjimo su lazdomis mokymuose, kurie vyko Mažeikių lopšelyje-darželyje „Bitutė“.
 
Įvykdyti ir vykdomi sveikatos projektai rodo, kad darželio pasirinkta vaikų sveikatos stiprinimo kryptis yra teisinga. Tikimės, kad tokios veiklos padės mūsų darželio ugdytiniams ugdytis sveikos gyvensenos įpročius ir taps tradicija.