Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Darželis nušvito moliūgų žibintų šviesa
 

Darželis nušvito moliūgų žibintų šviesa

2013-11-07
Susijusios temos: Vaiko ugdymas
Darželis nušvito moliūgų žibintų šviesa
Vida NAUSĖDIENĖ ir Irena JUKNIENĖ, priešmokyklinio ugdymo pedagogės
Klaipėdos lopšelis-darželis „Volungėlė“
Manome, kad kiekvienas vaikas, su savo tėveliais tą vakarą dalyvavęs šviesos ir grožio valandėlėje, uždegė žvakutę ne tik savo rankose, bet ir širdyse.
 
Vėlyvas ruduo Klaipėdos lopšelio-darželio „Volungėlė“ vaikams, tėvams ir pedagogams padovanojo trumpą, bet labai jaukią šviesos ir grožio valandėlę. Spalio 31-ąją, kai dangus pykosi su žeme, kai siautė žvarbi rudens dargana, vaikai drauge su savo tėveliais ir grupės auklėtojomis nešini žibintais rikiavosi darželio kieme. Žibintus vaikai gamino iš moliūgų, obuolių, paprikų, cukinijų.
 
Pagrindinė šios akcijos idėja – džiaugtis žvakelių skleidžiama šiluma. Juk iš tikro, kai ji dega viena – tai labai nedaug šviesos, tačiau, kai tų mažų švieselių daug – tai  nuvilnija ištisa jūra šviesos ir šilumos...
 
Manome, kad kiekvienas vaikas, su savo tėveliais tą vakarą dalyvavęs šviesos ir grožio valandėlėje, uždegė žvakutę ne tik savo rankose, bet ir širdyse: meilės, šilumos, pagalbos, užuojautos, supratimo liepsneles. Tad darganota rudens tamsa nušvito gėrio ir atjautos šviesa.