Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Augame kartu su eilėraščiu...
 

Augame kartu su eilėraščiu...

2014-03-29
Susijusios temos: Kūrybingumas Vaiko kalba
Augame kartu su eilėraščiu...
Vaiva AŠMONAITIENĖ, logopedė
Vilniaus r. Nemenčinės vaikų lopšelis-darželis
Vaikai deklamavo eilėraščius lietuvių, lenkų, rusų kalbomis. Salėje nebuvo abejingų –– visi skaitovai buvo palydimi garsiais plojimais. 
Saulėtą kovo 26-osios rytą į Nemenčinės vaikų lopšelio-darželio salę rinkosi svečiai iš Nemenčinės krašto ikimokyklinių įstaigų. Čia vyko tradicinis, vykstantis jau trečius metus iš eilės, baigiamasis jaunųjų skaitovų konkursas „Augu kartu su eilėraščiu“.
 
Salėje šurmuliavo gausus būrys pasipuošusių vaikų, jų tėvelių ir pedagogų. Į konkursą atvyko 29 talentingiausi skaitovai iš Mostiškių, Bezdonių, Sužionių vaikų darželių bei Kabiškių ir Rudausių mokyklų-darželių.
 
Šventę pradėjo renginio vedantieji  „Pieštukas“  (auklėtoja Ilona) ir „Fėja“ (auklėtoja Tatjana) . Auklėtoja Agnieška grojo ir dainavo su savo auklėtine, debiutavo šešiametis gitaristas  Patrikas.
 
Buvo pristatyti vertinimo komisijos nariai: Nemenčinės darželio-lopšelio logopedės Vaiva Ašmonaitienė ir Česlava Urbanovič, Kabiškių mokyklos-darželio auklėtoja Leonarda Stelmach, Bezdonių vaikų darželio priešmokyklinės grupės padagogė Irina Stanska bei Nemenčinės vaikų bibliotekos  bibliotekininkė Natalija Kežun.
 
Vaikai deklamavo eilėraščius lietuvių, lenkų, rusų kalbomis. Salėje nebuvo abejingų –– visi skaitovai buvo palydimi garsiais plojimais. Bendrumo, vienybės, meilės poezijai jausmas sujungė visus dalyvius bei svečius.
 
Vertinimo komisija ilgai svarstė, ką paskelbti geriausiais ir nutarė apdovanoti visus dalyvavusius, o diplomus su pagyrimu įteikė 10-čiai vaikų. Vaikams padėkojo ir atminimo knygeles įteikė bibliotekininkė Natalija Kežun.
 
Baigiamąjį žodį tarė Nemenčinės vaikų lopšelio-darželio direktorė Valentina Komarovskaja. Ji dar kartą pasveikino visus susirinkusius su gražiu ankstyvu pavasariu, padėkojo vaikams, palinkėjo kūrybingo darbo pedagogams. Taip pat įteikė padėkos raštą šventės organizatorei Valerijai Račinskai, geru žodžiu paminėjo prie šventės aktyviai prisidėjusias pedagoges.
 
Ši puiki poezijos šventė kiekvieną apdovanojo neišdildomais įspūdžiais ir šiltais jausmais.