Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Organizuojamas aplinkosauginis projektas „Mes rūšiuojam“

Organizuojamas aplinkosauginis projektas „Mes rūšiuojam“

2022-09-30
 Iškeiskite elektronikos ir baterijų atliekas į vertingus prizus!
Ruduo – tai metas, kai visi grįžtame į klases, į savo suolus, susitinkame su klasės draugais ir mokytojais. Per mokslo metus galime išmokti daug naujų ir įdomių dalykų. Labai džiaugiamės, kad kartu su mokykla sugrįžta ir 11 metus iš eilės organizuojamas unikalus aplinkosauginis projektas „Mes rūšiuojam“.
Kasmet vis daugiau švietimo įstaigų, prisijungia prie šio projekto ir rūšiuoja elektros ir elektroninės įrangos, nešiojamų baterijų ir akumuliatorių atliekas. Tikimės, kad šiemet norinčių atsiras dar daugiau!
Kol kas mums tai puikiai sekasi! Net 1897 Lietuvos švietimo įstaigos jau dalyvauja projekte ir suvienijusios jėgas rūšiuoja elektros ir elektroninės įrangos, buitinės technikos bei nešiojamų baterijų ir akumuliatorių atliekas. Nuo projekto pradžios šis gausus projekto dalyvių būrys jau surinko virš 2 700 000 kg elektronikos ir virš 100 000 kg baterijų atliekų! Kiekvienais metais švietimo įstaigos išsirenka prizų už ~25 tūkstančių eurų.
Trumpa informacija apie projektą
Esami ir tik ką prie projekto prisijungę dalyviai už surūšiuotas ir priduotas atliekas gaus taškus, kuriuos galės iškeisti į įvairias prekes ar paslaugas (kino bilietus, edukacines pramogas, knygas, kanceliarines, sporto prekes ir t.t.). Suburkite švietimo įstaigos auklėtinius, kolektyvą ar bendruomenę ir kartu rūšiuokite elektronikos ir baterijų atliekas, rinkite taškus ir iškeiskite juos į prizus. Visa išsami informacija apie projektą pateikta internetinėje svetainėje www.mesrusiuojam.lt
Informacija apie papildomus aplinkosauginius konkursus
Šiemet, kviečiame moksleivius pasitelkti savo fantaziją ir sudalyvauti aplinkosauginiame piešinių arba eilėraščių konkursuose! Vaikai kviečiami piešti tema „Elektronikos ir baterijų atliekas su šypsena rūšiuoju ir gražų pasaulį piešinyje vaizduoju!” arba kurti eilėraščius pagal raktažodžius “elektronika/baterijos/rūšiavimas“ (apimtis – ne mažiau kaip 2 posmeliai).
Piešinius ir eilėraščius reikia siųsti elektroniniu paštu info@mesrusiuojam.lt arba adresu Fabijoniškių g. 96, LT-07100 Vilnius, Lietuva. Pastaba! Darbus galima siųsti skaitmenine forma arba originalą. Visus darbus reikia siųsti iki 2023 metų sausio 16 dienos 16 val. Nugalėtojus skelbsime sausio 18 d. Siųsdami piešinius ir eilėraščius sutinkate, kad piešiniai ir eilėraščiai bus viešinami socialiniame tinkle „Facebook“.
*detalesnė informacija apie projektą skelbiama puslapyje www.mesrusiuojam.lt.
Prisijunkite