Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Kas keičiasi švietimo ir sporto srityje nuo gruodžio 16 d.?

Kas keičiasi švietimo ir sporto srityje nuo gruodžio 16 d.?

2020-12-14
Kas keičiasi švietimo ir sporto srityje nuo gruodžio 16 d.?
Ikimokyklinis, priešmokyklinis ugdymas vyksta nuotoliniu būdu, išskyrus tuos atvejus, kai tėvai ar globėjai neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu ir kai nėra galimybės priežiūros užtikrinti namuose arba vaikui yra paskirtas privalomas ikimokyklinis ugdymas. Tokiais atvejais savivaldybių administracijos privalo garantuoti ugdymą įstaigoje, laikantis visų saugumo reikalavimų.
 
Šventiniai susibūrimai ugdymo įstaigose neorganizuojami.
 
Pradinis ugdymas po pradinukų atostogų, nuo sausio 4 d., vyksta nuotoliniu būdu, išskyrus tuos atvejus, kai tėvai ar globėjai neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu ir kai nėra galimybės priežiūros užtikrinti namuose.
 
Pagrindinis ir vidurinis ugdymas taip pat vyksta nuotoliniu būdu, išskyrus specialiosiose mokyklose ir bendrojo ugdymo specialiosiose klasėse ugdomus mokinius pagal socialinių įgūdžių ugdymo programas, užtikrinant visas saugumo sąlygas.
 
Kaip ir iki šiol, neformalus švietimas vyksta nuotoliniu būdu. Profesinis mokymas ir aukštojo mokslo studijos irgi vyksta tik nuotoliniu būdu, išskyrus privalomas praktikas, praktinius mokymus, kompetencijų vertinimus, kurių neįmanoma atlikti niekaip kitaip, kaip tik įprastu kontaktiniu būdu.
 
Stabdomi individualūs fizinio aktyvumo užsiėmimai sporto klubuose. Galimos tik aukšto meistriškumo sporto pratybos.
 
Visi šie apribojimai numatyti iki sausio 31 d. 
 
ŠMSM inf.