Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Mokslas mažiesiems: „MoMoLab“ lankėsi Ilgakiemio mokykloje-darželyje

Mokslas mažiesiems: „MoMoLab“ lankėsi Ilgakiemio mokykloje-darželyje

2016-05-13
Mokslas mažiesiems: „MoMoLab“ lankėsi Ilgakiemio mokykloje-darželyje
„Apie mokslą turi būti pasakojama ne tik dideliems, bet ir mažiems!“, – su tokiu šūkiu gegužės 12 d. mobilioji laboratorija „MoMoLab“ lankėsi Kauno r. Ilgakiemio mokykloje-darželyje.
 
Nors įprastai laboratorijos vizitai skirti vyresnių klasių mokiniams, šį kartą su moksline aplinka ir moksliniams tyrimams naudojama įranga susipažino priešmokyklinukai ir pradinukai. 
 
Kartu su Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro „Jaunojo tyrėjo“ komanda jie aiškinosi magnetinio lauko prigimtį, susipažino su greitaveike kamera, stebėjo lazerių pasirodymą ir eksperimentą „Miniraketa“. Vėliau per mikroskopą susipažino su ląstelių sandara ir mityba, tyrinėjo krakmolo koncentraciją vaisiuose ir daržovėse, įvairias bakterijas. Vaikai ne tik stebėjo, bet ir patys atliko paprastesnius eksperimentus. Daugeliui jų tai buvo pirmoji patyriminė pažintis su mokslinio darbo sritimi. 
 
Kitą savaitę mobili laboratorija atvyks į Telšių „Ateities“ pagrindinę mokyklą ir Skuodo Bartuvos gimnaziją.
 
Galimybė dar ankstyvoje vaikystėje susipažinti su moksliniais eksperimentais skatina vaikus aktyviau domėtis mokslu, didina jų motyvaciją vėliau mokytis STEAM krypčių dalykus.