Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vaikų gynimo dieną – šventė vaikams „Mano vasara saugi” kartu su LR Prezidente Dalia Grybauskaite

Vaikų gynimo dieną – šventė vaikams „Mano vasara saugi” kartu su LR Prezidente Dalia Grybauskaite

2016-05-31
Susijusios temos: Šeima
Vaikų gynimo dieną –  šventė vaikams „Mano vasara saugi” kartu su LR Prezidente Dalia Grybauskaite
Už smagią ir saugią vasarą visiems vaikams pasisakantis Lietuvos vaikų ir jaunimo centras birželio 1-ąją (trečiadienį), Tarptautinę vaikų teisių gynimo dieną, rengia šventę MANO VASARA SAUGI – šimtus vasariškų pramogų bei galimybių vaikams, jaunimui, šeimoms, moksleivių klasėms.
 
Šventės renginiuose dalyvaus Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
 
Vasaros atostogų metu vaikai mokosi dar intensyviau negu per mokslo metus, tik tai daro kitaip. Būdami iš prigimties smalsūs, jie tyrinėja ir eksperimentuoja tose srityse, kurios jiems natūraliai įdomios. Ir tai, pasak ugdymo ekspertų, yra gerai, nes per susidomėjimą ir patirtis ateina žinios, įgūdžiai, savęs pažinimas. „Prigimtinis vaikų poreikis pažinti – ieškoti, bandyti, bendrauti – „nepripažįsta“ pertraukų. Vasaros atostogų metu geriausias laikas jaunajai kartai ugdytis, jei tik mes, suaugusieji, pasiūlysime jiems įdomių ir saugių būdų, kaip tai padaryti“, – teigia Valdas Jankauskas, „Mano vasara saugi“ organizuojančio Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktorius. Pasak V. Jankausko, Tarptautinę vaikų gynimo dieną norime dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų teises – teisę būti sveikam, į poilsį ir laisvalaikį – į saugias ir turiningas atostogas. Tai ypač svarbu kuriant ir formuojant humanišką ir dvasiškai sveiką visuomenę.
 
Šią vasarišką dieną LVJC bus organizuojamas Apskrito stalo susitikimas „Gera stovykla – kas tai?“, kuriame tikimės sulaukti ir LR Prezidentės. Susitikimo metu bus aiškinamasi:
  • Gera stovykla – tik poilsio forma ar ugdymosi proceso tąsa?
  • Ką daryti, kad geros stovyklos būtų lengviau prieinamos visiems vaikams?
  • Ar mokykla galėtų prisidėti prie prasmingo vaikų užimtumo vasarą?
Viso renginio „Mano vasara saugi“ metu vyks daugybė edukacinių, pažintinių, kūrybinių, sportinių užsiėmimų vaikams ir jaunimui, kuriuose jie galės išbandyti ir atrasti tai, kas jiems įdomu.
  • Susitikimų ir praktinių užsiėmimų metu policininkai, gaisrininkai, kriminalistai pasakos apie visuomenės informavimo ypatumus, apsaugines priemones bei gelbėjimo darbus gamtos stichijų ar didelių nelaimių atveju. Gaisrininkai „karpys“ metalinį seifą, kuriame „sudėti pinigai“ bei formuos vandens užtvarą, leidžiančią atsigaivinti dirbtiniame fontane. Kriminalistai „atidarys“ tyrimo laboratoriją, kurioje vaikai galės pasidaryti savo piršto atspaudus bei sužinos, kokių paslapčių šie atspaudai gali atskleisti apie žmogų.
  • Apie saugų elgesį su gyvūnais – jų prigimtį, „kūno kalbą“ – pasakos Lietuvos kinologų draugijos atstovai.
  • LVJC baseine vyks linksmosios estafetės, kurių metu vaikai (mokantys plaukti) galės išbandyti įvairius plaukimo stilius su priemonėmis.
  • Tarptautinių Edinburgo Hercogo jaunimo apdovanojimų programos (DofE) nariai supažindins kaip pasirinkti ir naudoti gerą žygeivių įrangą – kuprinę, miegmaišį, palapinsiaustę, katiliuką, kompasą, skeltuvą ir kitus turizmo technikos elementus – virves, karabinus, apraišus.
  • Šviesą atspindinčių saugos liemenių dviratininkams kūrybines dirbtuvėles organizuos „SauGO“ komanda.
  • Šventės metu vaikų lauks „Burbuliatorius“ – milžiniškų muilo burbulų pūtimo pramoga, judrieji žaidimai taiklumui lavinti „Taikyklė“ ir „Mėtyklė“, smagieji „Išlikimo kamuoliai“ ir batutas.
  • Vyks krepšinio ir stalo futbolo užsiėmimai, o mokantiems gerai plaukti – „išgyvenimo“ vandenyje estafetės (moksleivių klasėms).
  • Keletą veiklų vaikams surengs menininkai: bendrą milžinišką piešinį vaikai kurs su dailininkėmis Viktorija Kokštiene ir Virginija Stakioniene, linksmus žmogeliukus lipdys su keramike Dalia Gentvainyte, grafičiuspieš su Mindaugu Tikniumi.
  • Šokio mėgėjams rengiamas Gatvės šokių jam’as bei atvira šokių pamoka House stiliumi su šokėja ir šokių mokytoja Gaudre Kazlauskaite.
  • Afrikietiškų būgnų pamoką vaikams rengia Martynas Sučyla, pasirodymus scenoje – vokalo studijų „Kivi“ (vad. Danguolė Aukselienė) ir „Balso studijos“ (vad. Aušra Norvilaitė) nariai.
  •  „Stovyklų mugėje“ renginio dalyviai išgirs apie stovyklavimo galimybes, „Vasaros atostogų barometre“ galės papasakoti apie savo vasaros atostogų ketinimus.
Renginys vyks 2016 m. birželio 1 d. nuo 12.00 val. iki 16.00 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, Konstitucijos pr. 25, Vilnius.
 
Dalyvavimas nemokamas.
 
 
Šaltiniai:
Jūratė JANAVIČIENĖ
Konstitucijos pr. 25, Vilnius
Tel. 8 610 02633, 8 5 2054 705
El. paštas: jurate.j@lvjc.lt