Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Priešmokyklinukai kviečiami dalyvauti respublikiniame šaškių turnyre „Baltieji pradeda 2016“

Priešmokyklinukai kviečiami dalyvauti respublikiniame šaškių turnyre „Baltieji pradeda 2016“

2016-04-21
Priešmokyklinukai kviečiami dalyvauti respublikiniame šaškių turnyre „Baltieji pradeda 2016“
Natalija ŽURAVLIOVIENĖ
Jonavos vaikų lopšelis-darželis „Saulutė“
 
2016 m. gegužės 19 d. 11 val. Jonavos vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“ (Kosmonautų g. 13, Jonava) vyks respublikinis ugdymo įstaigų šaškių turnyras „Baltieji pradeda 2016“.
 
Respublikinis šaškių turnyras „Baltieji pradeda“ Jonavos vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“organizuojamas jau penktą kartą. Kviečiame priešmokyklinio amžiaus vaikus, mokančius nepasiklysti 64 langelių lentos labirintuose, gegužės 19 d. 11 val. atvykti į Jonavą ir susirungti su bendraamžiais.
 
Šaškės – patrauklus stalo žaidimas, kurį gali žaisti ir vaikai, ir suaugusieji, šaškės – tai proto maakšta. Žaisdami šaškėmis vaikai mokosi susikaupti, nesiblaškyti, išlaikyti dėmesį nuo žaidimo pradžios iki pabaigos, ieškoti geriausių ėjimų, vertinti savo ir varžovo pozicijas. Šaškių žaidimo galima mokytis visą gyvenimą. Šaškės suburia grupės vaikus, šeimos narius ar  draugus geram ir turiningam laiko praleidimui.
 
„Šaškės – tai menas (ir jų nepakeis nei kinas, nei filharmonija!), šaškės – tai sportas ( ir ne lengvesnis už sunkumų kilnojimą arba ledo ritulį!), šaškės – tai mokslas (nors ir ne matematika), šaškės – visa kartu. Tai nuostabiai paprastos taisyklės, toli numatanti strategija ir fantastiška taktika“, – sakė žymus rusų mokslininkas ir šaškininkas J. Fominych.
 
 
Daugiau informacijos: Natalija Žuravliovienė, Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ pavaduotoja ugdymui, tel. 868 177 011.