Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Kviečiame dalyvauti EQ renginiuose, skirtuose Pasaulinei vaikų dienai

Kviečiame dalyvauti EQ renginiuose, skirtuose Pasaulinei vaikų dienai

2016-10-28
Kviečiame dalyvauti EQ renginiuose, skirtuose Pasaulinei vaikų dienai
Pasaulinė vaikų diena švenčiama lapkričio 20 d., minint Jungtinių Tautų Chartijos pasirašytą Vaiko teisių konvenciją (angl. The Convention on the Rights of the Child) – labiausiai paplitusį žmogaus teisių įstatymą istorijoje. Vaiko teisių konvencija (CRC) pripažįsta, kad vaikai turi tokias teises kaip mokymasis, žaidimas ir saugumas… Minėdama ir rūpindamasi į vaikų teises orientuotų tikslų įgyvendinimu, emocinio intelekto (EQ) organizacija dalijasi emocinio intelekto ištekliais su suaugusiaisiais iš 100 šalių, kurie dirba ir rūpinasi vaikais. Viskas nemokamai! Tai – #EQVaikų diena (angl. #EQChildrensDay).
 
Projektas vykdomas pirmąsias tris 2016-ųjų lapkričio savaites, emociniam intelektui (EQ) skirtomis temomis:
  • EQ savimonei – kaip mūsų pačių pasirinkimų suvokimas gali padėti vaikams ir suaugusiems klestėti?
  • EQ pozityviems santykiams – kaip mes galime kurti santykius, kurie remia vaikų teises?
  • EQ geresniam pasauliui – kaip mes pasitelkiame savo emocinį intelektą rūpindamiesi ateities klestėjimu? 
#EQVaikų diena (angl. #EQChildrensDay) apima:
  • Savaitines dovanas – veiklas, kurias galima parsisiųsti, žaidimus, užduotis, elektronines knygas, gidus diskusijoms, vaikams ir suaugusiems. Visa tai siunčiama elektoriniu paštu ir/arba dalijamasi projekto Facebook grupėje.
  • Baigiamąjį renginį – lapkričio 20 d., mes dalinsimės nuotraukomis (teisių ir emocijų), kursime 24 valandų kanalą apie ateitį, kurią norime sukurti.
  • Užsiėmimus – instrukcijos, skaidrės ir dalomoji medžiaga yra skirti trijų dinamiškų pamokų rengimui suaugusiesiems, vaikams ir abejoms grupėms kartu. 
EQ vaikų dienos užsiėmimai kartu su Pasauline vaikų diena siekia suburti vaikus, suaugusiuosius ir abi grupes kartu ugdytis emocinį intelektą trimis pagrindinėmis temomis: EQ savimonei, EQ santykiams ir EQ mūsų pasauliui.
 
#EQVaikų dienos (angl. #EQChildrensDay) užsiėmimai yra interaktyvūs, linksmi bei įtraukiantys dalyvauti reikšmingoje veikloje ir skatinantys pozityvių elgesį! Trys užsiėmimų moduliai naudingi EQ savimonės, EQ santykių, EQ ir mūsų pasaulio temomis. Savanoriai pagalbininkai yra kviečiami įvykdyti vieną, dvi ar tris temas!
  • 1 seminaras: EQ savimonei – kokios yra vaikų teisės ir kaip mes jaučiamės ieškodami šių teisių? Jeigu diena iš dienos nesutariame, kokios yra mūsų mintys, jausmai ir veiksmai, kuomet tai susikerta su mūsų vertybėmis? Ką mes galime dėl to padaryti?  
  • 2 seminaras: EQ geresniems santykiams – pasitelkdami mėgstamo maisto metaforą, mes apsvarstysime iš ko susideda puikūs santykiai  (pvz. mokytojo ir mokinio, tėvų ir vaikų, vaiko ir vaiko). Pasitelkę mąstymo stiliaus koncepciją, tirsime, kaip žmonės skirtingai tas sudedamąsias dalis naudoja įtraukdami į savo veiklą. 
  • 3 seminaras: EQ geresniam pasauliui – Vaiko teisių deklaracija buvo pasirašyta prieš 57-erius metus, o ką mes norime matyti pasaulyje prabėgus dar 57-eriems metams nuo dabar? Kaip mes galime naudoti emocinį intelektą proceso „Žinau, renkuosi, duodu“ metu, paversdami viziją tikrove? 
Norėdami prisijungti prie EQ Vaikų dienos minėjimo ...
...susipažinkite su informacija ir užsiregistruokite http://6sec.org/children
...prisijunkite prie diskusijos Facebook puslapyje http://6sec.org/ucdfb
...rašykite mums: staff@6seconds.org
Šaltiniai: