Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Knygų mugėje – pasakojimai apie cirką ir pašėlusios kūrybinės dirbtuvės su raganiukėmis

Knygų mugėje – pasakojimai apie cirką ir pašėlusios kūrybinės dirbtuvės su raganiukėmis

2016-02-24
Susijusios temos: Skaitymas
Knygų mugėje – pasakojimai apie cirką ir pašėlusios kūrybinės dirbtuvės su raganiukėmis
Šių metų vasario 25–28 dienomis parodų centre „Litexpo“ vyksianti 17-oji Vilniaus knygų mugė vėl džiugins ypatingais renginiais. Šiųmetinis renginio šūkis „Personažas ieško autoriaus“ įtrauks ir mažuosius mugės dalyvius. Kartu su tėveliais jie galės dalyvauti vaikų literatūros leidyklos „Nieko rimto“ organizuojamose dviejose projekto „Mūsų mažoji biblioteka“ knygų pristatymuose bei kūrybinėse dirbtuvėse, kur jie galės patys susikurti savo įsivaizduojamą heroję – raganiukę. „Litexpo“ parodų rūmus šiais metais pasieks du slovėnų autoriai – Jana Bauer ir Peteris Svetina bei du iliustruotojai – slovėnas Damijanas Stepančičius ir britė Caroline Thaw.
 
Antrus metus leidyklos „Nieko rimto“ vykdomą projektą „Mūsų mažoji biblioteka“ neseniai papildė žymių slovėnų autorių knygos – Janos Bauer „Raganiukė Gūdžiojoje girioje“ bei Peterio Svetinos „Antano cirkas“. Tiek gimtojoje Slovėnijoje, tiek kitose šalyse knygas apie nenuoramą raganiukę ir cirko linksmybes spėjo pamėgti daugybė vaikų. Šmaikščios istorijos ir nesutramdomi nuotykiai prikausto skaitytojus nuo pirmųjų puslapių, todėl nenuostabu, jog nuotaikingi veikėjų nuotykiai buvo įvertinti kaip kokybiška literatūra vaikams, knygos nominuotos apdovanojimams.
 
Mugei įsibėgėjus, penktadienio vakarą, 17 valandą, Vilniaus knygų mugės lankytojai ir visi besižavintys cirko magija galės apsilankyti knygos „Antano cirkas“ pristatyme. Knygos autorius Peteris Svetina papasakos apie Antaną, jo cirką ir liūtą Leopoldą, kuris mėgsta dėvėti kepures. O kol vedėjas garsiai skaitys dalį pasakojimo, knygos iliustruotojas Damijanas Stepančičius čiups pieštuką ir gyvai nupieš iliustracijas. Po mažų dirbtuvėlių, pasakojimų, atsakius į visus žiūrovų klausimus, su autoriumi ir iliustruotoju bus galima susipažinti leidyklos „Nieko rimto“ stende ir, žinoma, gauti parašą naujoje kvepiančioje knygoje.
 
Šeštadienis prasidės kūrybinėmis dirbtuvėmis. 11 valandą leidykla „Nieko rimto“ pakvies vaikus susipažinti su knygos „Raganiukė Gūdžiojoje girioje“ iliustruotoja Caroline Thaw bei kvies prisidėti kartu kurti savo Gūdžiosios girios sceną. Čia nauji istorijos siužetai mažųjų rankomis iš naujo užgims ant popieriaus. Visą kūrybinių dirbtuvių laiką vaikai galės fantazuoti, o savus išgalvotus Gūdžiosios girios nutikimus nupiešti jau paruoštuose popieriaus lapuose. Raganiukės iškarpas bus galima lankstyti ir, nunešus ant scenos, pastatyti savo darbą kaip originalią fono dekoraciją.
 
Susipažinę su knygos iliustruotoja, knygų mugės svečiai bus laukiami 18 valandą vyksiančiame knygos „Raganiukė Gūdžiojoje girioje“ pristatyme. Ten svečiuosis ne tik iliustruotoja Caroline Thaw, su kuria bus galima susipažinti tos pačios dienos rytą, bet ir knygos autorė Jana Bauer. Laukia pasakojimai apie neklaužadą raganiukę ir jos išdaigas, autorė dalinsis knygos kūrimo istorija. O 19 valandą „Nieko rimto“ stende jos dalins autografus.
 
Vaikų literatūros leidyklos „Nieko rimto“ organizuojamos ir knygos „Raganiukė Gūdžiojoje girioje“ dailininkės Caroline Thaw inicijuojamos kūrybinės dirbtuvės vyks š. m. vasario 27 dieną, 11–12.30 val., Kūrybinėje studijoje, 4 salėje. Abu knygų pristatymai vyks 4 salėje esančioje Vaikų scenoje. Raganiukės Gūdžiojoje girioje autorę ir iliustruotoją ten galėsite sutikti šeštadienį 18 val, o knygos „Antano cirkas“ kūrėjai ten pasirodys penktadienį 17 val.
Šaltiniai:
Nieko rimto