Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vasario pramogos šeimai: žaidimai, susitikimai ir geras kinas

Vasario pramogos šeimai: žaidimai, susitikimai ir geras kinas

2016-02-12
Susijusios temos: Šeima
Vasario pramogos šeimai: žaidimai, susitikimai ir geras kinas
Jau kelerius metus „Karlsono kinas“ šeimoms su vaikais siūlo pramogas, kurios skatina ne tik gerai leisti laiką kartu, bet ir plėsti akiratį. Filmus lydi turiningi susitikimai su filmų režisieriais, aktoriais, gamtos mylėtojais, kūrybingi užsiėmimai ir smagūs žaidimai, kiekvieną savaitgalį rengiami „Skalvijos“ kino centre Vilniuje. Šį mėnesį savo lankytojus „Karlsono kinas“ nukels į Belgiją ir Olandiją. Vasario savaitgalių repertuare – išskirtinė programa „Vaikų pasauliai belgų ir olandų kine“.
 
„Lankėmės Prancūzijoje, atostogavome Rivjeroje, o vasarį keliamės į dvi nedideles, bet labai įdomias šalis – Olandiją ir Belgiją. Kaip vaikai gyvena tose šalyse? Apie ką jie svajoja? Kuo domisi? Kas jiems rūpi? Vasario filmai labai nepaviršutiniškai, bet kartu ir smagiai pažindina vaikus su bendraamžiais iš šių šalių“, – sako „Skalvijos“ edukacinių programų koordinatorė Goda Sosnovskienė.
 
Programoje pristatomi keturi belgų ir olandų filmai: jautrus nuotaikingas pasakojimas apie draugystę „Keliaujantys paukščiai“, rūpesčio ir atsidavimo kupinas filmas „Kuosvarnis“, stebuklinga mergaitės paukštukės istorija „Yp!“, mįslingas ir labai įtraukiantis detektyvas „Nono, berniukas Zigzagiukas“.
 
Po filmo „Keliaujantys paukščiai“ jau šį šeštadienį (13 val.) programos žiūrovų lauks ypatingas susitikimas. „Karlsono kino“ viešnia Diana papasakos apie judėjimą Vilniaus gatvėmis vežimėlyje. Šį susitikimą įkvėpė viena iš filmo herojų – dešimtmetė Lėja. Jos tėvai nusprendžia, kad vežimėlyje įkalinta mergaitė nesugebės viena pati pasirūpinti jai dovanotu ančiuku. Tačiau mergaitė įrodo priešingai – kartu su drauge ji leidžiasi į kelionę, savo augintiniui ieškodama paukščių rojaus.
Kaip pasakojo režisierius, sukurti šį filmą jį įkvėpė jauniausios jo dukters draugystės istorija. Jos geriausiai draugei Margo buvo diagnozuota raumenų liga miopatija. Margo vis sunkiau darėsi žaisti, bėgioti ir kalbėti kaip kitiems vaikams, tačiau tai nesutrukdė mergaičių draugystei.
 
Tuo metu filmo „Nono, berniukas Zigzagiukas“ žiūrovai kviečiami pasinerti į detektyvą. Detektyvas jų lauks ir kino ekrane (filmo herojus Nono svajoja tapti geriausiu pasaulyje policininku), ir kino salėje. Po seanso vaikai su edukatore Ginte Žulyte narplios įvairias detektyvines minkles, ieškos paslėptų atsakymų, dalyvaus kino viktorinoje. Žaismingas seansas „Skalvijoje“ vyks vasario 27 d. (12.20 val.).
Šaltiniai:
Daugiau informacijos www.skalvija.lt.
 
Pasiteiravimui:
Goda Sosnovckienė, „Skalvijos“ edukacinių programų koordinatorė,
Tel: (8~5) 261 05 05, goda@skalvija.lt