Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Už nuoširdžią šypseną – geriausiomis pripažintos vaikiškos knygos

Už nuoširdžią šypseną – geriausiomis pripažintos vaikiškos knygos

2016-02-25
Susijusios temos: Skaitymas
Už nuoširdžią šypseną – geriausiomis pripažintos vaikiškos knygos
Vasario 25–28 dienomis į „Litexpo“ parodų rūmus sugužės knygų autoriai, leidėjai, skaitytojai. Vis daugiau šalies gyventojų skuba pasinaudoti galimybene tik išsirinkti (atrasti) ir įsigyti sau geriausią knygą, apie kurią ilgai svajojo, bet ir susipažinti, betarpiškai pabendrauti su jos autoriumi. „Personažas ieško autoriaus“ – šiuo šūkiu knygų mylėtojus kviečia septynioliktosios Tarptautinės knygų mugės organizatoriai.
 
Paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus" atstovai įspėja, kad 4 salėje įsikūrusiame spalvingame, pavasariu alsuojančiame stende bus ieškomi tik nuoširdžiai besišypsantys, knygas mylintys mažieji personažai. Būtent dovanojant šypseną bus galima „įsigyti“ geriausiomis pripažintas vaikiškas knygas.
 
Nuoširdi šypsena – tai geriausios vaikiškos knygos kaina
 
Fondo „Švieskime vaikus“ direktorės Jolantos Zigmantienės teigimu, ši iniciatyva, dovanojant šypseną grąžos gauti vaikišką knygą, skatins ne tik mažųjų pozityvų nusiteikimą, tikimės juo užkrėsti visus knygų mugės lankytojus. Psichologų teigimu, lietuviams nebūdinga šypsotis. Vaikų dėka stengsimės sugriauti šį mūsų visuomenėje susiformavusį  mitą. Dar kartą įrodysime, kad šypsotis galime, tai ne tik rekomenduojama, bet ir būtina.
 
Nuoširdi šypsena – tokia kaina šiais metais fondo steigėjai Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis yra pasiryžę savotiškai „parduoti“ daugiau kaip 50 tūkst. antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatų knygų.
 
Mainais už šypseną fondo atstovai kartu su autoriais dovanos pirmą kartą viešai pristatomas antrojo nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatų: Aido Jurašiaus, Gintarės Adomaitytės, Ievos Kasperavičiūtės, Ignės Zarambaitės, Aldonos Liobytės ir kitų knygas. Mugės lankytojų lauks spektakliai, nuotaikingi pašnekesiai su fondo steigėjais Andriumi Mamontovu ir Ramūnu Karbauskiu, laureatais knygų autoriais bei doc. dr. Kęstučiu Urba.
 
Garsus dainų autorius ir atlikėjas Andrius Mamontovas įsitikinęs: „Jei žmogus nori gerai gyventi, jis turi skaityti knygas“. „Pirmoji knyga apskritai nulemia tolesnį vaiko santykį su literatūra. Netinkama knyga, jos pateikimas gali vaiką nuo knygos atbaidyti, arba priešingai – įdiegti meilę knygoms, susidomėjimą rašytu, spausdintu žodžiu,“ – kalbėjo A. Mamontovas.
Vienas iš paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus“, skatinančio vaikiškos literatūros kūrimą, įkūrėjų, galybės vaikų edukacijai ir kultūrai skirtų projektų mecenatas Ramūnas Karbauskis tiki, kad šiuo metu daromi darbai paliks gilų pėdsaką gražesnės visuomenės formavimesi: „Gera knyga yra raktas į vaiko sielą, būtinos naujos, įdomios knygos vaikams, žadinančios norą pažinti pasaulį, vertybes, kuriomis jie galėtų vadovautis visą likusį gyvenimą. Lietuva turi puikius rašytojus, dailininkus, tad ši premija – mažas kūrėjų paskatinimas talentui ugdyti.“
 
Kviečiame susitikti ir dovanoti šypsenas!
 
Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ organizuojami renginiai tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje 2016 m.
 
PAROGRAMA
 
Vasario 25 d., ketvirtadienis
Fondo „Švieskime vaikus“ stende (4 salė) parodos lankytojus kviesime susipažinti su fondo leidybine veikla, organizuojamu Nacionaliniu vaikų literatūros konkursu, Mažųjų knygų bičiulių festivaliu.
14.00–16.00 val. fondo „Švieskime vaikus“ stende (4 salė) Gintarė Adomaitytė, antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso antros vietos premijos laureatė, pristatys ir dovanos knygą ,,Žaliojo namo paslaptis“.
Parodos darbo laikas 10.00–19.00 val.
 
Vasario 26 d., penktadienis
16.00–17.00 val. stende jūsų lauks rašytoja Ieva Kapt. Antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso trečiosios premijos laureatė pristatys knygą „Kas nutiko susitikus“. Stendo lankytojai dovanų gaus rašytojos knygas su autografais.
16.00–18.00 val. mugės lankytojus pasitiks ir autografus dalins rašytoja Diana Lekevičienė, autorė pristatys savo debiutinę knygelę „Pasaka apie Girnų meškiuką“.
 
Vasario 27 d., šeštadienis
12.00–15.30 val. ir 17.00–18.00 val. Fondo stende jūsų lauks rašytoja Ignė Zarambaitė. Antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso debiuto laureatė pristatys knygą „Emilio laiškas“.
14.00–16.00 val. stende su fondo lankytojais sveikinsis rašytoja Ieva Kapt. Antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso trečiosios premijos laureatė pristatys knygą „Kas nutiko susitikus“. Stendo lankytojai dovanų gaus rašytojos knygas su autografais.
15.00–19.00 val. Į knygos ,,Žaliojo namo paslaptis“ pristatymą kvies rašytoja Gintarė Adomaitytė, antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso antros vietos premijos laureatė.
16.00–16.45 Vaikų scenoje (4 salė) vyks antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatų knygų pristatymai. Renginyje dalyvaus ir savo naujausias knygas vaikams pristatys autoriai: Aidas Jurašius kartu su dailininke Jurga Šarmavičiūte, Gintarė Adomaitytė, Ieva Kasperavičiūtė (Kapt) kartu su dailininke Vaida Jankūnaite, Ignė Zarambaitė kartu su dailininke Agne Matulionyte, Liuda Petkevičiūtė ir knygelės dailininkė Laimutė Varkalaitė. Po renginio autoriai, knygučių iliustratorės savo kūrybine patirtimi ir mintimis dalinsis bei knygeles vaikams dovanos Fondo stende (4 salė).
 
Vasario 28 d., sekmadienis
11.00–11.45 val. Vaikų scenoje (4 salė) Naisių vasaros teatro aktoriai dovanos spektaklį vaikams, tėvams ir jų draugams ,,Pasaka apie obuolius ir kitus Obelių gyventojus“ (pagal V. Landsbergio knygą ,,Obuolių pasakos ir kriaušių“). Inscenizacijos autorė ir režisierė – Vaida Kavaliauskaitė.
Po spektaklio vaikams bus dovanojamos  labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ išleistos knygelės.
11.00–13.00 val. fondo „Švieskime vaikus“ stende rašytoja Gintarė Adomaitytė, antrojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso antros vietos premijos laureatė, pristatys ir dovanos knygą ,,Žaliojo namo paslaptis“.
14.00–14.45 val. 5.3 salėje vyks trečiojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso 2015–2016 pristatymas, interviu su atlikėju Andriumi Mamontovu, kultūros mecenatu Ramūnu Karbauskiu ir tarptautinės vaikų literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus pirmininku Kęstučiu Urba.