Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje – žymios Lietuvos dizainerės debiutas ir smagūs susitikimai

Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje – žymios Lietuvos dizainerės debiutas ir smagūs susitikimai

2016-02-23
Susijusios temos: Skaitymas
Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje – žymios Lietuvos dizainerės debiutas ir smagūs susitikimai
Vasario mėnuo daugeliui siejasi ne tik su žiemos pabaiga, bet ir kasmet didelio susidomėjimo sulaukiančia tarptautine Vilniaus knygų muge. Jau tradicine tapusi 17-oji Vilniaus knygų mugė šiais metais kvies apsilankyti vasario 25–28 dienomis. Šių metų mugės tema  „Personažas ieško autoriaus“ skatins atkreipti dėmesį į personažus, pakeitusius literatūrą ir jos suvokimą. Mugėje įdomių susitikimų bei renginių netrūks ir jauniesiems skaitytojams, kurie visada labai laukiami. Sparnuota leidykla „Nieko rimto“ Knygų mugėje pristatys žaismingą ir linksmą programą, kviečiančią iš naujo atrasti skaitymo džiaugsmą.
 
Tarptautinė Vilniaus knygų mugė – tai didelė šventė mažiems ir dideliems. Keturios dienos, gausios įvairiausių knygų, besišypsančių veidų ir pozityvios energijos pritraukia daugiau nei 60 tūkstančių lankytojų. Didžiausioje Knygų mugėje Baltijos šalyse dalyvauja tikrai didelis būrys leidyklų. Jų suskaičiuojama net apie tris šimtus. Pagrindinis ir svarbiausias mugės tikslas kasmet išlieka toks pat – knygų skaitymo skatinimas.
 
Knygų mugė garsėja itin turtinga kultūrinių renginių programa, kurioje apstu ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams skirtų knygų pristatymų, kūrybinių dirbtuvių, susitikimų bei kitų pramogų. Smagu, kad vaikams skiriamas vis didesnis dėmesys ir po truputį stengiamasi ketvirtąją „Litexpo“ parodų salę paversti tik vaikams (ir tiems, kurie širdyje jaučiasi vaikais) skirta sale, kurioje draugiškai bendrautų vaikų knygų leidyklos, būtų apstu skaitymo džiaugsmo, pramogų ir įvairių atrakcijų.
 
Jau antrus metus Lietuva kartu su Slovėnija ir Lenkija dalyvauja tęstiniame projekte „Mūsų mažoji biblioteka“. Šio projekto pagrindinis tikslas – populiarinti rašytojus, žinomus tik vienos šalies ribose ir skatinti vaikus skaityti. Lietuva Knygų mugėje pristatys dvi Slovėnijoje žinomas ir mėgstamas knygas. Pirmoji – rašytojo ir poeto Peterio Svetinos knyga „Antano cirkas“, kurią iliustravo dailininkas Damijanas Stepančičius. Tai šviesi ir įkvepianti istorija apie draugystę, sumanumą ir cirko magiją. Pristatymo metu bus skaitomos smagios ištraukos, o knygos dailininkas gyvai kurs iliustracijas. Susipažinti su autoriais galėsite penktadienį, 17 val.
 
Antroji knyga – jaunimo rašytojos ir vertėjos Janos Bauer knyga „Raganiukė gūdžiojoje girioje“, kuriai iliustracijas sukūrė Caroline Thaw. Visi neabejingi mažoms raganiukėms iš arbatinuko ir smagiems netikėtumams su knygos kūrėjomis galės susitikti šeštadienį, 18 val. Knygos iliustruotoja Caroline Thaw dalyvaus Sigutės Chlebinskaitės kūrybinėse dirbtuvėse „Tu gali sukurti knygą“, kurios vyks Knygų šalies erdvėje. Vaikai kurs knygelę „Raganiukė Gūdžiojoje girioje“ šeštadienį, 11–12.30 val.
 
Skaitytojai kasmet pradžiuginami naujausiomis knygomis, kurios pristatomos mugės metu. Jurga Lago, viena žymiausių Lietuvos dizainerių ir „YURGA“ juvelyrikos namų įkūrėja, Knygų mugėje pristatys savo debiutinę knygą „Lietaus žemė“. Knygos istorija sukasi apie lietuvių ir žemaičių nesantaiką, dėl kurios dievai užsirūstino ir užleido žmonėms ant galvų nesibaigiantį lietų. Mistika, nuotykiais ir lietuvių mitologijos motyvais prisotinta knyga patrauks ne vieną skaitytoją. Renginį ves Inga Mitunevičiūtė, taip pat dalyvaus muzikantas Nikolajus Polujavonas ir aktorė Aldona Vilutytė. Pristatymas vyks penktadienį, 13 val., Vaikų salės scenoje.
 
Leidyklos „Nieko rimto“ stende netrūks smagių susitikimų ir linksmų pokalbių. Čia sutiksite jau pamiltus rašytojus bei dailininkus, pamatysite ir naujų veidų, kurie nekantriai lauks skaitytojų. Pasišnekučiuoti ir pajuokauti, paprašyti autografo ir nusifotografuoti galėsite su Kęstučiu Kasparavičiumi, Renata ir Laurynu Česūnais, Jurga Lago, Sigute Ach, Neringa Vaitkute, Domu Ausčiu, Violeta Palčinskaite, Selemonu Paltanavičiumi, Nadia Kovaliova. Kartu su vertėja Rosita Makauskiene vaikai galės atrasti, kaip nepažįstamos kalbos žodžiai virsta lietuviškais tekstais. Pasisveikinti bei vienu kitu sakiniu persimesti galėsite ir su svečiais iš užsienio: Peteriu Svetina, Damijanu Stepančičiumi, Jana Bauer ir Caroline Thaw. Kviečiame Jus pasižymėti smagius susitikimus ir būtinai aplankyti autorius, nes geros nuotaikos tikrai nestigs!
 
Menininkė Sigutė Ach savo gerbėjams paruošė dovaną – nedidelę naujausių darbų parodą pačiame leidyklos „Nieko rimto“ stende. Tai spalvota kelionė į rytus, kurią papasakoti „teptuku ir vandeniu“ Sigutė Ach ėmėsi, vos sugrįžusi iš Indijos, kurioje apsilankė pirmą kartą. Mėgstanti keliauti menininkė, dažnai save vadinanti „sraige, keliaujančia namo“, kelionę po pasaulį verčia vidine kelione į savo spalvotą pasaulį. Nuostabios miniatiūros, kurias galėsite pamatyti parodoje, jau papuošė labai elegantišką leidinį – Mai Ram Yoga ašramo išleistą knygą užrašams „Joga – tai…“ su Guru Mai Ram Devi tekstais apie jogą ir Sigutės Ach piešiniais. Pavartyti ar įsigyti šį leidinį galėsite visos Knygų mugės metu leidyklos „Nieko rimto“ stende.
 
Jeigu esate neabejingi išmaniosioms technologijoms, būtinai dalyvaukite „Nieko rimto“ rengiamame „Instagram“ konkurse. Sąlygos labai paprastos – tereikia fotografuoti  mugėje įsigytus pirkinius iš leidyklos „Nieko rimto“ ir kelti fotografijas į „Instagram“ su žyma #niekorimto. Po mugės vienas laimingasis džiaugsis leidyklos dovana, o visi, įkėlę nuotraukas su smagiais niekorimtiškais pirkiniais, taip pat neliks nuskriausti. Dalyvauti smagu, o pralaimėjusių nebus!
 
Knygų mugės laukia ne tik skaitytojai, bet ir knygų rašytojai, dailininkai, leidėjai ir visi neabejingi geroms knygoms bei trokštantys pabendrauti vieni su kitais. Kultūrinių renginių turtingoje programoje tiek didelis, tiek mažas ras, ką nuveikti. Jauniesiems knygų gerbėjams skiriamas didelis dėmesys ir tėveliai raginami juos atsivesti. Knygų mugė – ne tik vieta įsigyti naujų ir vertingų leidinių, tai – didelė šventė, kurioje vyksta koncertai, pristatymai ir pasirodymai. Knygų mugės atmosfera ir pozityvi energija paliks neišdildomą įspūdį kiekvienam, trokštančiam pažinti nuostabų knygų pasaulį.
Šaltiniai:
Nieko rimto