Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Šalies ugdymo įstaigos aktyviai registruojasi į „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2016“

Šalies ugdymo įstaigos aktyviai registruojasi į „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2016“

2016-03-01
Šalies ugdymo įstaigos aktyviai registruojasi į „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2016“
Šiais metais kovo 14–20 dienomis jau septintą kartą vyksianti „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2016“ kasdien sulaukia vis daugiau naujų dalyvių registracijų – prie iniciatyvos prisijungia vaikų darželiai, mokyklos ir kitos organizacijos iš visos Lietuvos.
 
Su patyčių stabdymu ir jų prevencija susijusias veiklas planuoja didžiųjų Lietuvos miestų ugdymo įstaigos. Į „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2016“ jau spėjo užsiregistruoti 50 Vilniaus, 31 Kauno, 16 Klaipėdos, 27 Šiaulių, 17 Panevėžio, 12 Marijampolės, 9 Alytaus, 9 Utenos darželiai ir mokyklos. 
 
Ne mažiau aktyviai dalyvauti ruošiasi ir mažesnių miestų bei rajonų ugdymo įstaigos. Į „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“ jau užsiregistravo Šilutės, Tauragės, Jurbarko, Telšių, Plungės, Mažeikių, Raseinių, Kėdainių, Ukmergės, Anykščių, Molėtų, Zarasų, Švenčionėlių, Vievio, Visagino, Elektrėnų, Kazlų Rūdos, Šilalės, Šakių ir kitų miestų, taip pat – Prienų, Pakruojo, Skuodo, Šalčininkų, Vilniaus ir kitų rajonų darželiai, mokyklos ir kitos švietimo įstaigos.
 
Šių metų „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ 2016“ dalyvaus ir šalies aukštųjų mokyklų bendruomenės – veiklas jau suplanavo Šiaulių universiteto socialinės pedagogikos studentai ir Vilniaus universiteto ERASMUS programos studentai.
 
Jei jūs ar jūsų organizacija palaiko gyvenimo be patyčių idėją ir norėtų kovo 14–20 dienomis rengti su patyčių stabdymu ar jų prevencija susijusias veiklas, atkreipiant savo bendruomenės dėmesį į patyčių reiškinį, kviečiame registruotis ir dalyvauti šių metų „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ“!
 
Registracija į „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2016“ – spauskite ČIA. Jei kiltų klausimų ar sunkumų registruojantis, rašykite el.paštu info@bepatyciu.lt arba skambinkite tel. nr.: 86 76 24114.
 
„Vaikų linija" paruošė rekomendacijas „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2016" veikloms

„Vaikų linija" šiemet per „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2016" kviečia vaikus ir suaugusiuosius dialogui, kad kalbėdamiesi ir bendradarbiaudami kartu stabdytume patyčių situacijas, vykstančias tiek mokykloje, tiek virtualioje erdvėje.
 
Ragindama vaikus ir suaugusiuosius kartu spręsti patyčių problemą, „Vaikų linija" paruošė rekomendacijas užsiėmimams, skirtiems vaikams bei tėvams, taip pat parengė naujus informacinius lankstinukus ir kitos naudingos informacijos.
 
Norime pasidalinti idėjomis bei vertinga informacine medžiaga, kurią maloniai kviečiame naudoti įvairiose mokyklos bendruomenės veiklose, skirtose „Veiksmo savaitei BE PATYČIŲ 2016". Visą naudingą informaciją rasite čia.
 
Šaltiniai: