Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Pirmoji Lietuvoje – animuota „Abėčėlė“ mažiesiems

Pirmoji Lietuvoje – animuota „Abėčėlė“ mažiesiems

2017-01-26
Susijusios temos: Edukacija
Pirmoji Lietuvoje – animuota „Abėčėlė“ mažiesiems
Didelės užduotys prasideda nuo mažyčių iššūkių. Ar dar pamenate, kaip vos pradėjus ragauti mokslų atrodė sudėtinga sutramdyti, išrikiuoti ir, maža to, įsiminti visas abėcėlės raides? Taigi. O dabar stalčiuje tingiai vartosi užtarnauti pažymėjimai ir diplomai.
 
Pristatome naują, įdomų ir vertingą projektą mažiesiems – pirmą profesionaliai animuotą gimtosios kalbos abėcėlę. Projekto iniciatorius ir filmuko režisierius Gediminas Šiaulys (iš kūrybinio dueto „PetPunk“) teigia, kad mintis imtis tokio kūrinio kilo pamačius, kaip greitai vaikai įsimena angliškas abėcėlės daineles: „Norėjome, kad vaikai taip galėtų įsiminti ir lietuvišką abėcėlę, tačiau šiuo atveju nepavyko rasti nieko patrauklaus, jautraus, artimo – dainelės, kurią vaikai norėtų niūniuoti. Todėl kilo mintis „Abėčėlę“ sukurti patiems.“ Į pagalbą pasikvietęs grupės „Biplan“ narius Maksą Melmaną ir Olegą Aleksejevą bei savo žmoną, žinomą iliustratorę Eleną Dvoretskają-Mayą, dizaineris paskatino sukurti ne tik patrauklią dainelę apie lietuviškas raides, bet ir knygelę pavadinimu „Abėčėlė“. „Pavadinime specialiai įrašėme raidę „č“, kaip simbolį, rodantį, kad tai vietinis, lietuviškas projektas“, – sako dizaineris.
 
Paleisdami „Abėčėlę“ vykdyti jai priskirtos misijos, kviečiame į dviejų dalių renginį. Pirmojoje pristatysime animuotą gimtosios kalbos „Abėčėlę“ ir susitiksime su projekto kūrybine grupe – G. Šiauliu, M. Melmanu ir O. Aleksejevu. Pokalbį ves renginių vedėjas Rytis Mazūras. Susipažinę su projekto autoriais, 3–7 metų vaikai ir jų tėveliai bus kviečiami į dailės kūrybinės dirbtuves, kurioms vadovaus pedagogė dailininkė Ieva Prūsaitė.
 
„Abėčėlę“ dainuosime sausio 28 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. bendradarbystės erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1,5 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.