Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Penktus metus iš eilės kviečia iniciatyva „Švarių rankų šokis 16“

Penktus metus iš eilės kviečia iniciatyva „Švarių rankų šokis 16“

2016-09-08
Susijusios temos: Vaiko sveikata
Penktus metus iš eilės kviečia iniciatyva „Švarių rankų šokis 16“
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) kartu su Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) bei Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija (SVSBA) šį rudenį, jau penktus  metus iš eilės, kviečia darželinukus, pradinių klasių moksleivius ir šeimas sukurti „Švarių rankų šokį 16“, kuriame atsispindėtų rekomenduojamos rankų plovimo higienos taisyklės ir teisingo kosėjimo etiketo judesiai.

Užkrečiamųjų ligų prevencijai itin svarbi higiena. Per nešvarias rankas plinta įvairios virusinės ir bakterinės infekcijos, galinčios sukelti rimtų pavojų sveikatai, tačiau daug užkrečiamųjų ligų, tokių kaip tuberkuliozė, gripas, tymai ar ūmios viršutinių kvėpavimo takų infekcijos plinta oro lašeliniu keliu. Pavyzdžiui, tuberkulioze vaikai dažniausiai užsikrečia nuo suaugusiųjų, kurie serga atvira šios ligos forma, todėl svarbu mažiesiems rodyti tinkamą pavyzdį bei ugdyti rankų plovimo ir kosėjimo etiketo įpročius.
 
 Higienos įpročiai formuojasi vaikystėje, todėl ULAC ragina ikimokyklinių įstaigų ir pradinių klasių ugdytinius bei šeimas lavinti asmens higienos įpročius ir kviečia kūrybiškai pažvelgti į švarių rankų ir teisingo kosėjimo etiketo svarbą – sukurti originalų šokį. Nuolat kartojami ir nuotaikingai atliekami judesiai didina tikimybę, jog vaikai greičiau įsisavins informaciją ir jos greitai neužmirš.
 
„Švarių rankų šokis 15“ iniciatyvoje dalyvavo daugiau nei 7 tūkst. šalies vaikų.
 
Originaliausio šokio kūrėjų laukia prizai!

Iniciatyva „Švarių rankų šokis“ skirta ugdyti teisingus vaikų rankų higienos įpročius, susipažinti su kosėjimo etiketu ir į procesą pažvelgti linksmai.

Taisyklės ugdymo įstaigoms
  • Kartu su grupės draugais sukurkite iki 1 min. trukmės šokį, kuriame atsispindėtų rekomenduojami rankų plovimo ir kosėjimo judesiai. Juos rasite žemiau. Šokį kokybiškai nufilmuokite.
  • Įrašą įkelkite į interneto svetainę youtube.com ir pavadinkite jį „Švarių rankų šokis 16“.
  • Užpildykite registracijos formą (laisva), nurodykite savo mokytojo/auklėtojo vardą, pavardę, grupę,  įstaigos pavadinimą, miestą, el. paštą, pridėkite vaizdo įrašo nuorodą, ir ją atsiųskite el. paštu sokis@ulac.ltiki š. m. lapkričio 11 dienos.
 
Taisyklės šeimai
  • Kartu su šeima sukurkite iki 1 min. trukmės šokį, kuriame atsispindėtų rekomenduojami rankų plovimo ir kosėjimo judesiai. Juos rasite žemiau.
  • Šokį kokybiškai nufilmuokite.
  • Įrašą įkelkite į interneto svetainę youtube.com ir pavadinkite jį „Švarių rankų šokis 16“.
  • Užpildykite registracijos formą (laisva), nurodykite savo vardą bei pavardę, el. paštą, miestą , pridėkite vaizdo įrašo nuorodą, ir ją atsiųskite el. paštu sokis@ulac.ltiki š. m. lapkričio 11 dienos.
Ankstesnių metų iniciatyvų „Švarių rankų šokis“ akimirkas galite rasti ČIA.
 
Šaltiniai: