Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Kauno apskrities viešoji biblioteka Vilniaus knygų mugei dovanoja asmenybių įžvalgas, pasakas ir edukacinį žaidimą

Kauno apskrities viešoji biblioteka Vilniaus knygų mugei dovanoja asmenybių įžvalgas, pasakas ir edukacinį žaidimą

2016-02-24
Susijusios temos: Skaitymas
Kauno apskrities viešoji biblioteka Vilniaus knygų mugei dovanoja asmenybių įžvalgas, pasakas ir edukacinį žaidimą
Vasario 25–28 d. Vilniaus parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks tradicinė Vilniaus knygų mugė. Šiais metais net trys Kauno apskrities viešosios bibliotekos projektai papildė jos renginių programą: paroda „Asmenybė ir knyga“ supažindina su jaunimo autoritetų rekomenduojamomis knygomis, renginys „Pasakos gestų kalba“ pristato inovatyvią skaitymo formą, kuri atskleidžia lietuvių gestų kalbos subtilybes, o edukacinė programėlė „Atgimę vaikystės autoriai ir senosios iliustracijos“ bei edukacinis žaidimas „Knygos kelias“ lyg tiltas jungia senąją knygą ir šiuolaikines technologijas.
 
Knygos žymių Lietuvos žmonių gyvenime
 
„Asmenybė ir knyga“ – projektas, kuriuo siekiama garsių Lietuvos žmonių pavyzdžiu skatinti jaunimą skaityti ir semtis žinių iš knygų. Tai ilgalaikė jaunimo skaitymo įgūdžius ugdanti iniciatyva. 2014 m. atnaujintoje parodoje savo mintimis apie mėgstamiausias ir įsimintiniausias knygas pasidalijo Martynas Starkus, Agnė Kuzmickaitė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Ilja Laursas, Valentinas Masalskis, Sigutė Ach, Renata Šerelytė, Jurga Šeduikytė, Kristina Sabaliauskaitė, Rytis Zemkauskas, Rūta Meilutytė, Audrius Stonys. Bibliotekų erdvėje paroda veiks visomis Vilniaus knygų mugės dienomis.
 
Naujų skaitymo formų diegimas
 
Projekto „Pasakos gestų kalba“ vaizdo įrašų archyvas internete – inovatyvi galimybė vaikams su klausos negalią augti kartu su pasakomis ir jų teikiama nauda. Ši skaitymo skatinimo forma mažina atskirtį tarp rašytinio teksto, kurį kurčias vaikas paprastai įvardija kaip svetimą, ir tikslinės auditorijos. Vasario 25 d. 13 val. Vilniaus knygų mugėje konferencijų salėje 5.5 dalyviai galės ne tik susipažinti su šia skaitymo skatinimo iniciatyva, bet taip pat kartu su Lietuvos kurčiųjų draugijos prezidentu V. Pivoru, viceprezidentu K. Vaišnora ir Kauno kurčiųjų jaunimo organizacijos pirmininku M. Balaišiu atrasti aktualių ir naujų skaitymo skatinimo formų.
 
Pramogos perpintos edukacija
 
Programa „Atgimę vaikystės autoriai ir senosios iliustracijos“ bei žaidimas „Knygos kelias“– edukacinės pramogos vaikams, supažindinančios su senosios lietuvių literatūros kūriniais, žanrais, autoriais bei knygų įrišimo paslaptimis. Vasario 25 d. 14 val. bibliotekų erdvėje KAVB specialistės kvies vaikus ir jaunimą atvykti į interaktyvų renginį ir išbadyti šiuos virtualius produktus.
Šaltiniai:
Gintautė Pugačiauskaitė
Kultūros projektų vadovė (atstovavimui)
Kauno apskrities viešoji biblioteka
(8 37) 32 44 37
g.pugaciauskaite@kvb.lt