Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Vaikai susipažino su gaisrininko profesija
 

Vaikai susipažino su gaisrininko profesija

2014-12-29
Susijusios temos: Edukacija
Vaikai susipažino su gaisrininko profesija
Aušra Marcinkevičienė, meninio ugdymo pedagogė
Alytaus lopšelis-darželis „Pasaka“
2014 m. gruodžio 23 d. Alytaus lopšelio-darželio „Pasaka“ priešmokyklinio ugdymo grupės „Kačiukai“ vaikai, lydimi suaugusiųjų, lankėsi Alytaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje.
2014 m. gruodžio 23 d. Alytaus lopšelio-darželio „Pasaka“ priešmokyklinio ugdymo grupės „Kačiukai“ vaikai, lydimi suaugusiųjų, lankėsi Alytaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje. Išvykos metu norėjome sužinoti, kaip reikia elgtis gaisro metu, kaip tinkamai naudotis elektros prietaisais, susipažinti su ugniagesio profesija, įranga ir technika.
 
Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos viršininko pavaduotojas Martynas Valaitis supažindino mus su gaisrininko profesija, pademonstravo specialią aprangą, papasakojo, kokius gelbėjimo darbus atlieka gaisrininkai: gesina gaisrus ir gelbėja žmones, iš sudaužytų automobilių išlaisvina autoavarijų metu nukentėjusius asmenis, padeda gyventojams įvykus nelaimei buityje, talkina kitoms specialiosioms tarnyboms, gelbėja skęstančiuosius. Vaikai patys galėjo apžiūrėti gaisrinės inventorių ir pasivažinėti gaisrininko automobiliu. Gaisrininkai pademonstravo keletą savo darbo metodų.
 
Atsidėkodami gaisrinės darbuotojams, Alytaus lopšelio-darželio „Pasaka“ ugdytiniai, padedami pedagogų, darbuotojų vaikams Kalėdų proga padovanojo rusų autoriaus Samuilo Maršako muzikinę pasaką „Katės namai“ apie tikrą ir tariamą draugystę, apie katės namo gaisrą.

Ekskursija vaikams labai patiko, ypač berniukams. Grįžtant į darželį ne vienas svarstė, kad užaugęs taps gaisrininku.
 
Dėkojame Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkui vidaus tarnybos pulkininkui Algirdui Bautroniui už padėkas pedagogėms, šiltą bendravimą ir bendradarbiavimą, padovanotas  kalėdines dovanėles, muzikalų ir linksmą Kalėdų Senelį su karieta ir žirgais. Dėkojame ir Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-os komandos pavaduotojui Martynui Valaičiui už šventės organizavimą. Visiems, o ypač vaikams, svarbu žinoti, kaip apsisaugoti nuo nelaimės, tada jausimės saugesni.