Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Projektinė veikla - puiki galimybė papildomai stiprinti vaikų sveikatą
 

Projektinė veikla - puiki galimybė papildomai stiprinti vaikų sveikatą

2013-05-13
Susijusios temos: Vaiko sveikata
Projektinė veikla  -  puiki galimybė papildomai stiprinti vaikų sveikatą
Rosita Anulienė ir Rima Rimeikienė,
Gargždų ugdymo centro „Naminukas” auklėtojos
Džiaugiamės, kad tėveliai mus nuolat aprūpina vaistažolių arbatomis, medumi ir domisi projektinės veiklos idėjomis, dalyvauja grupės veikloje.
Išugdyti sveiką, stiprų, gerai fiziškai ir psichiškai išsivysčiusį žmogų yra didelis menas ir mokslas. Tam reikia pastangų, sistemingo ir nuoseklaus švietimo, tėvų ir pedagogų bendradarbiavimo ir sveikatos ugdymo tinkamomis priemonėmis.
 
Aptarusios su ugdytinių tėveliais, išklausiusios jų lūkesčius šiais mokslo metais pradėjome vykdyti projektą „Vanduo – gyvybės šaltinis”. Susipažindinome vaikus su vandens savybėmis, jo nauda organizmui, stebėjome vandens pokyčius kintant temperatūrai. Kasdien vaikai mokosi tinkamai naudoti vandenį plaudami rankas, skalaudami burnytes. Atsirado įprotis taupyti, saugiai elgtis prausykloje, dažniau gerti vandenį.
 
Atliekant procedūras perlinėje vonioje, pagerėja vaiko kraujo apytaka, stiprinama emocinė būklė. Gerdami vaistažolių arbatėles per šiaudelį, vaikai mokosi taisyklingai kvėpuoti, pagerėja plaučių ventiliacija, didėja plaučių gyvybinė talpa, likviduojama deguonies stoka organizme. Kasdien mokomės taisyklingai kvėpuoti : rytinės mankštos metu, kūno kultūros užsiėmimuose, pasivaikščiojimų metu gryname ore.
 
Džiaugiamės, kad tėveliai mus nuolat aprūpina vaistažolių arbatomis, medumi ir domisi projektinės veiklos idėjomis, dalyvauja grupės veikloje.
 
Projektas padeda spręsti asmens higienos įgūdžių formavimo problemą grupėje ir vaiko šeimoje: pastebime, kad žingsnis po žingsnio vaikai įgyja kaskart vis daugiau žinių apie asmens higieną, sveikatą, fizinį aktyvumą, grūdinimąsi, įpranta saugoti savo sveikatą, supranta sveikatą slopinančių veiksnių žalą, suvokia, kaip teisingai elgtis.