Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Paukščių palydėtuvės Kužių lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“
 

Paukščių palydėtuvės Kužių lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“

2013-11-04
Paukščių palydėtuvės Kužių lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“
Audronė ŽUKAUSKIENĖ, vyresnioji auklėtoja
Viktorija LIPSKIENĖ, auklėtoja
Šiaulių r. Kužių lopšelis-darželis „Vyturėlis“
Į darželį užsukęs Rudenėlis pakvietė vaikus į paukščų palydėtuves „Sudie, paukšteliai! Laimingos kelionės“.
Šiaulių r. Kužių lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“ vaikai skatinami stebėti paukščius, jais rūpintis. Šiemet sparnuočiams skiriame itin didelį dėmesį, nes darželis įsijungė į tarptautinį projektą „Paukščių metai“,  skirtą K. Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms pažymėti. Šio projekto tikslas – puoselėti vaikų dvasines vertybies puoselėtojus, pasitelkiant gamtos ir kalbos lobyną. K. Donelaičio „Metai“ atskleidžia ne tik neįkainojamus kalbos lobius, bet ir supažindina su paukščių pasauliu.
 
Taigi sieksime ne tik kuo artimiau pažinti paukščius, bet ir prisiliesime prie senolių gyvosios šnekos, prisiminsime pamirštus, mažai mūsų kalboje bevartojamus žodžius, frazeologizmus, palyginimus, paukščių balsų pamėgdžiojimus.
 
Rudeniui besibaigiant  mūsų projektas įsibėgėjo, o dauguma paukščių susiruošė į šiltuosius kraštus. Tad spalio 25 d. į darželį užsukęs Rudenėlis pakvietė vaikus į paukščų palydėtuves „Sudie, paukšteliai! Laimingos kelionės“.
 
Susirinko visas pulkas įvairių  paukščių: ir išskrendančių, ir pasiliekančių žiemoti, net mažieji viščiukai atcypsėjo savo draugų išlydėti. Tik  viena Šarka nerimo, viskas jai įdomu buvo: kas išskris, kas pasiliks, kiek dar liks? Visokie klausimai ją kankino, o Rudenėlis  su paukšteliais kantriai pasakomis, dainelėmis, eilėraštukais atsakinėjo į Šarkai rūpimus klausimus.
 
Taip pat kartu su Šarka žaidėme žaidimus, minėme mįsles, prisiminėme patarles bei prietarus apie paukščius. O kai įkyrioji Šarka išsiaiškino, kurie paukščiai išskrenda, o kurie ne, visi kartu palinkėjome paukšteliams laimingos kelionės,  kuo greičiau vėl sugrįžti į gimtuosius namus, o Rudenėlis priminė, jog atėjus žiemužei, vaikučiai nepamirštų globoti paukštelių, kad žiemos vargai sparnuočiams nebūtų sunkūs.
 
 
 Daugiau apie Šiaulių r. Kužių lopšelį-darželį „Vyturėlis“: