Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Kužių lopšelis-darželis „Vyturėlis“ dalyvauja eTwinning projekte „Spring flowers“ („Pavasario gėlės“)
 

Kužių lopšelis-darželis „Vyturėlis“ dalyvauja eTwinning projekte „Spring flowers“ („Pavasario gėlės“)

2013-04-18
Susijusios temos: Vaiko ugdymas
Kužių lopšelis-darželis „Vyturėlis“ dalyvauja eTwinning projekte „Spring flowers“ („Pavasario gėlės“)
Aurelija Kasperukienė, Kužių lopšelio-darželio „Vyturėlis“ direktorė
Viktorija Lipskienė, Kužių lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja
Projekto metu vaikai stengsis ne tik pažinti pavasario gėles, žydinčius medžius įvairiose Europos šalyse, bet ir kitų šalių vaikų gyvenimą ugdymo įstaigose.
Šiaulių r. Kužių lopšelis-darželis „Vyturėlis“ įsitraukė į tris mėnesius – nuo balandžio iki birželio –  truksiantį eTwinning projektą „Spring flowers“ („Pavasario gėlės“). Šio projekto dalyviai yra 4–10 metų vaikai iš devynių Estijos, Graikijos, Airijos, Lenkijos, Rumunijos, Ispanijos, Turkijos ir Lietuvos ugdymo institucijų.
 
Projekto metu vaikai stengsis ne tik pažinti pavasario gėles, žydinčius medžius įvairiose Europos šalyse, bet ir kitų šalių vaikų gyvenimą ugdymo įstaigose. Tikimasi, kad projekto metu lavės vaikų kalbiniai įgūdžiai, plėtosis žinios ir žodynas, bus ugdomas kūrybingumas, stiprės meilė savo kraštui.
 
Partneriai vieni su kitais bendraus naudodamiesi įvairiomis interneto erdvėmis: forumuose, Twinspace bendravimo aplinka, projekto internetiniu dienoraščiu.
 
Projekto rezultatus  bus galima išvysti  skaidrių rinkiniuose, koliažuose, paveiksluose, rinkinyje „Gėlių ABC“, kur kiekviena gėlė turės savo pavadinimą keliomis kalbomis (anglų ir šalies partnerės kalba). Twinspace erdvėje bus sukurtas tarptautinis žurnalas apie pavasario gėles.
 
Projektas jau prasidėjo: vaikai su auklėtoja sėjo pavasarines gėles. Netrukus pirmosios pasėtos sėklos išleido daigelius. Vaikams labai patinka prižiūrėti augalus ir jie nekantraudami laukia atšilimo, kai daigelius galės sodinti darželio kieme.
 
Laukite projekto tęsinio.
 
 
 Daugiau apie Šiaulių r. Kužių lopšelį-darželį „Vyturėlis“: